Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κμη

Σοκαριστικές καταγγελίες ακούστηκαν σήμερα στη Επιτροπή Παιδείας, στη συνέχεια της συζήτησης για την παραβατικότητα και τις εγκληματικές ενέργειες στα σχολεία. Μεταξύ των αναφορών ήταν και η προστασία από εκπαιδευτικούς των εισπράξεων μαθητή-βαποράκι φοβούμενοι την αντίδρασή του.

Στις καταγγελίες που ακούστηκαν ήταν και η περίπτωση ενός μαθητή δημοτικού σχολείου, ο οποίος έπεσε θύμα βίας από μαθητές του σχολείου του, οι οποίοι του κατέβασαν το παντελόνι και τον χτυπούσαν σε διάφορα σημεία του σώματος του.  

Το ζήτημα των ναρκωτικών, συζητήθηκε έντονα στην αίθουσα της βουλής, καθώς και το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις μαθητές έχουν μετατραπεί σε βαποράκια.  

Όπως ειπώθηκε στην επιτροπή, σε μια περίπτωση εκπαιδευτικοί κλείδωναν τα αποδητήρια του σχολείου, με το τσαντάκι μαθητή- βαποράκι, για να μην χαθούν οι εισπράξεις, φοβόμενοι το αντίκτυπο αυτού, στους ίδιους και στη σωματική τους ακεραιότητα.  

Ενδεικτικό της ανησυχιτικής κατάστασης χρήσης ναρκωτικών από μαθητές και τα στατιστικά για την περίοδο 2021-2024, καθώς 420 μαθητές εστάλησαν από την ΥΚΑΝ σε θεραπευτικά προγράμματα. 

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία των Υπουργών Παιδείας και Δικαιοσύνης, ενώ παρόντες ήταν και ο αρχηγός της Αστυνομίας, σύνδεσμοι γονέων, εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι και ψυχίατροι.  

Τη δέσμευση της έδωσε η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου για την προώθηση μιας εναλλακτικής φοίτησης σε δομή για τους θύτες, όπου εκτός από καθηγητές θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί σύμβουλοι και ψυχολόγοι, ώστε να βοηθηθούν αυτά τα παιδιά να επανενταχθούνσ στις σχολικές μονάδες και στην κοινωνία.