Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ο

Άλλη μια καταγγελία ενώπιον του Υπουργείου Εσωτερικών για παράνομο κτίσμα.

Αυτή τη φορά στο Καλό Χωριό Λεμεσού, κοντά στο Λουβαρά, όπου πολίτης, προχώρησε αυθαίρετα στην κατασκευή μικρής εκκλησίας σε βουνοκορφή, η οποία αποτελεί κρατική γη

Ο πολίτης προχώρησε σε παράνομο εκβραχισμό και κατασκευαστικές εργασίες, μετά από όραμα που είδε για ανέγερση εκκλησίας στο συγκεκριμένο σημείο αφιερωμένη στην Παναγία Φοβερά Προστασία.

«Σε χαλιτικη γη στο Καλό Χωριό Λεμεσού εντοπίστηκε ακόμα μια αυθαίρετη οικοδομή που παρουσιάζεται ως εκκλησία. Όποιος έχει κάποιες θεολογικές ανησυχίες κτίζει και ένα αυθαίρετο όπου φτάσει. Η υπόθεση διερευνάται », ανέφερε ο Πρόεδρος των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

«Κάποιος με ειδοποίησε και πήγα και το είδα  εμείς ειδοποιήσαμε και την αστυνομία», ανέφερε ο Κοινοτάρχης του Καλού χωριού Λεμεσού, Παναγιώτης Χρίστου.

Η συγκεκριμένη εκκλησία άρχισε να κτίζεται εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Ωστόσο για περίπου 10 μήνες οι εργασίες είχαν σταματήσει αφού τον Ιούνιο του 2023 η Υπηρεσία θήρας και Πανίδας, σε επιτόπια επιθεώρηση, επέβαλε στο συγκεκριμένο πολίτη εξώδικο  €2.000, για υποβάθμιση βιοτόπου και όχληση της άγριας πανίδας. Πρόστιμο ωστόσο που δεν πληρώθηκε ποτέ

Εδώ και λίγες μέρες  οι εργασίες επανάρχισαν με αποτέλεσμα ο Υπουργός Εσωτερικών να δώσει οδηγίες στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού για να επιληφθεί του θέματος.

«Διαπίστωσε τα γεγονότα και ζήτησαν να ακολουθήσουμε την διαδικασία με βάση των περί οδών και οικοδομών για να ζητήσουμε να άρουν την επέμβαση και επίσης ενημέρωσα το διευθυντή του κτηματολογίου, για να προβεί στις δικές του καταγγελίες  για επέμβαση σε κρατική γη», επισήμανε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Ελίκκος Ηλία.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλία, άμεσα προχωρούν και οι διαδικασίες για εξασφάλιση διατάγματος από δικαστήριο για  κατεδάφιση του αυθαίρετου κτίσματος.

«Είναι μια περιοχή που υπάρχει ένας βράχος και πιθανόν να υπάρχουν φωλιές από πτηνά», δήλωσε ο κ. Ηλία.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε, ότι δεν μπορεί πουθενά να γίνεται οικοδόμηση χωρίς τις απαραίτητες άδειες, κατέληξε ο κ. Ηλία.