Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λιθ

Στη δεκάδα θέλουν την ελληνική συμμετοχή τα προγνωστικά για τη Eurovision, με μικρές διαφοροποιήσεις να σημειώνονται ανά εβδομάδα.

Η επίσημη σελίδα στοιχημάτων eurovisionworld.com, ήθελε τη Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι» να βρίσκονται στην 8η θέση, μέχρι και πριν μερικές μέρες. Ωστόσο, η ελληνική αποστολή ανέβηκε μία θέση και πλέον, βρίσκεται στην 7η. Η Ελβετία είναι η χώρα που σύμφωνα με τον ιστότοπο είναι πιο πιθανό να κερδίσει τον διαγωνισμό. Ακολουθούν, η Κροατία, η Ιταλία και η Ουκρανία, στις 2η, 3η και 4η θέση αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος της Κύπρου, Silia Kapsis, μένει εκτός 20άδας για τα στοιχήματα, που τη θέλουν να «τερματίζει» πιθανότατα, 24η. 

Η πρώτη 10άδα των στοιχημάτων

ιυτ

 

Αν και είχε ακουστεί αρκετά τελευταία η Κροατία με τον Baby Lasagna και το κομμάτι «Rim Tim Tagi Dim», ξαφνικά άρχισε να ανεβαίνει απότομα στη σκάλα των προβλέψεων, ο Nemo με το τραγούδι «The Code» από την Ελβετία.

Ο καλλιτέχνης και το κομμάτι επιλέχθηκαν από περισσότερα από 400 τραγούδια που υποβλήθηκαν στον ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Πέντε καλλιτέχνες και τραγούδια κλήθηκαν να εμφανιστούν σε ακροάσεις στη Ζυρίχη τον Δεκέμβριο του 2023. Τρεις κριτικές επιτροπές επέλεξαν στη συνέχεια τον νικητή καλλιτέχνη και το τραγούδι.

Το τραγούδι