Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στο πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΤΕΚ παραπέμπονται αρχιτέκτονες και μηχανικοί για την παράνομη Μονή στο Κάβο Γκρέκο.  

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κωνσταντή, εξήγησε ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως το ζήτημα της Μονής στο Κάβο Γκρέκο, ζητήθηκε από τα αρμόδια τμήματα ενημέρωση για πιθανών εμπλοκή των οποιοδήποτε αρχιτεκτόνων μηχανικών.  

«Μας έχουν πληροφορήσει το ποιοι πιθανόν να εμπλέκονται. Πρέπει να γίνει μια έρευνα. Μπορεί οι αρχιτέκτονες να κατέθεσαν τα σχέδια, να απορρίφθηκαν και να έχουν ολοκληρώσει την οποιαδήποτε σύμβαση είχαν. Μπορεί να έχουν εμπλοκή και αυτό θέλουμε να εξετάσουμε» εξήγησε ο κ. Κωνσταντή.  

«Δεν υπάρχει άλλοθι ότι "δεν ήξερα"» τόνισε, αφού όπως εξήγησε είναι ο αρχιτέκτονας είναι αυτός που υπόγραψε τα σχέδια και κατατέθηκαν και έχει παρακολουθήσει την διαδικασία αδειοδότησης ή μη.  

Αυτό ωστόσο που μπορεί να προταχθεί από πλευράς αρχιτέκτονα είναι το «δεν έχω παρακολουθήσει» ή «δεν γνώριζα ότι τα δικά μου σχέδια έχουν χρησιμοποιηθεί μετά την απόρριψη για να ανεγερθούν παράνομα οποιαδήποτε υποστατικά», εξήγησε ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ. 

Αυτή την στιγμή έχουν παρθεί οι απαραίτητες πληροφορίες και γίνεται η απαραίτητη έρευνα, ενώ αυτεπάγγελτα τα πρόσωπα αυτά παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.