Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

«Αυτό που συνέβη στο Crocus είναι ανεξήγητο από την άποψη των παγκόσμιων ανθρώπινων αξιών, η χειρότερη τραγωδία που συνέβη τα τελευταία 20 χρόνια», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Crocus City Hall Αράζ Αγκαλάροφ σε συνέντευξή του στο RBC.

Ο Αράζ Αγκαλάροφ διευκρίνισε ότι οι τρομοκράτες μπήκαν στην αίθουσα όχι από την πόρτα, αλλά από το παράθυρο του γειτονικού εκθεσιακού κέντρου και άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβλεπαν. Σημείωσε ότι ένας φύλακας σκοτώθηκε και ο δεύτερος τραυματίστηκε.

Τι δήλωσε επίσημα η ιδιοκτήτρια εταιρεία του χώρου

Η εταιρεία προσπαθεί και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τις αρχές και τις ειδικές υπηρεσίες στο δύσκολο έργο τους και να βοηθήσει τα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας μαζί με ολόκληρη τη χώρα, πρόσθεσε η Crocus International. Η Crocus International, ιδιοκτήτρια του Crocus City Hall στο Κρασνογκόρσκ της περιφέρειας της Μόσχας, εξέφρασε βαθιά συλλυπητήρια ενόψει της τρομοκρατικής ενέργειας και ενημέρωσε ότι η αίθουσα συναυλιών θα αποκατασταθεί.

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που έπεσαν θύμα των τρομοκρατών. Ό,τι καταστράφηκε από τα βρώμικα χέρια τους, θα αποκατασταθεί», ανέφερε η εταιρεία στην ιστοσελίδα της. Για να προσθέσει πως «Η εταιρεία προσπαθεί και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τις αρχές και τις ειδικές υπηρεσίες στο δύσκολο έργο τους και να βοηθήσει τα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας μαζί με ολόκληρη τη χώρα».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών, τουλάχιστον 133 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT, Μαργκαρίτα Σιμονιάν, ανέφερε ότι ο αριθμός των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus αυξήθηκε σε 143 ενώ μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως έχουν φτάσει τους 150 νεκρούς.

Ανταποκριτής του RIA Novosti που ήταν μάρτυρας του περιστατικού ανέφερε ότι τουλάχιστον τρεις άνδρες με παραλλαγή και χωρίς μάσκες εισέβαλαν στην αίθουσα από τους πάγκους, πυροβόλησαν ανθρώπους εξ επαφής και πέταξαν εμπρηστικές βόμβες.