Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ερσιν ταταρ

Εξακοντίζοντας ωμές απειλές ο Ερσίν Τατάρ, φρόντισε να υπονομεύσει το έδαφος για την συνάντηση του με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κατοχικός ηγέτης, σε μια πρωτοφανή εμπρηστική δήλωση στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, λίγες ώρες πριν γίνει δεκτός από τον Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, άφησε να νοηθεί ότι πάνω από την Κύπρο επικρέμεται η δαμόκλειος σπάθη του πολέμου.

Ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον είχε επαφές με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ισχυρίστηκε ότι  η αναγνώριση της παράνομης οντότητας κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Οι δηλώσεις Τατάρ για ανάφλεξη δεν συμβάλουν θετικά στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων επίλυσης του Κυπριακού, ήταν απάντηση της Λευκωσίας που δόθηκε με σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό μέτωπο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιμένουν να ζητούν άμεση σύγκλιση του Εθνικού συμβουλίου, για να τύχουν ενημέρωσης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με την πρόταση του γενικού γραμματέα για επανέναρξη των συνομιλιών.