Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Βασιλιάς Κάρολος
Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα στην πασχαλινή λειτουργία στο Κάστρο του Ουίνδσορ. (Image:PA Wire/PA Images)

Χαμογελώντας πλατιά και χαιρετώντας με θέρμη, ο βασιλιάς Κάρολος έδειχνε πανευτυχής που είχε ξανά την ευκαιρία να συναντήσει το κοινό, μετά τη συμμετοχή του στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα, στο Γούνδσορ, στην πρώτη ουσιαστικά δημόσια εμφάνισή του μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο.

Τόσο κατά την άφιξή του στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, με τη βασιλική Bentley, και συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα, όσο και κατά την αναχώρησή του, ο βασιλιάς της Αγγλίας αφιέρωσε αρκετό χρόνο για να ευχηθεί και να συνομιλήσει με εκατοντάδες πρόσωπα που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή. Απόδειξη, όπως γράφει η εφημερίδα Express, ότι ο λείπει στον μονάρχη η πλευρά του ρόλου του που τον θέλει δίπλα στο κοινό.

Η συμμετοχή του Κάρολου στην πασχαλινή λειτουργία περιγράφεται ως θετικό σημάδι για την πορεία της θεραπείας στην οποία υποβάλλεται, αλλά και για την πιθανότητα να αρχίσει σιγά-σιγά να αναλαμβάνει ξανά κάποια από τα βασιλικά καθήκοντα και υποχρεώσεις του εκτός Ανακτόρων, αρκετά πριν από τις εκδηλώσεις
για την 80η επέτειο της Ημέρας της Νίκης (D-Day), στις 4 Ιουνίου, την οποία η Βρετανία ετοιμάζεται να γιορτάσει πανηγυρικά.

Στην όγδοη εβδομάδα μετά τη διάγνωση του Καρόλου με καρκίνο, συνεργάτες του στα Ανάκτορα ανέφεραν πως η χθεσινή δημόσια εμφάνισή του επιβεβαίωσε πως «ο δρόμος μπροστά μοιάζει πολύ θετικός». Και πρόσθεσαν ότι «είναι φανερό πως ο βασιλιάς ανταποκρίνεται πολύ ενθαρρυντικά στη θεραπεία στην οποία υποβάλλεται από τον Φεβρουάριο, και οι γιατροί διεύρυναν τη λίστα όσων μπορεί να αναλάβει ξανά, όπως ήταν η συμμετοχή του στη λειτουργία, αλλά και η ώρα που αφιέρωσε στα εκατοντάδες πρόσωπα που είχαν συγκεντρωθεί για να του ευχηθούν περαστικά και για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους». Οι ίδιες πηγές από τα Ανάκτορα ανέφεραν, πάντως, ότι η θεραπεία του Καρόλου συνεχίζεται και πως οι όποιες επόμενες δημόσιες εμφανίσεις του θα γίνονται πάντα με βάση την καθοδήγηση των ιατρών του.