Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κινγκ
Hollie Adams/PA Images/Alamy

Η βασίλισσα Καμίλα, η οποία συνόδευε τον βασιλιά Κάρολο στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του σε εκδήλωση από την ημέρα που διαγνώστηκε με καρκίνο, η αδελφή του βασιλιά πριγκίπισσα Άννα, αλλά και η δούκισσα του Γιορκ Σάρα Φέργκιουσον, σε μια σπάνια εμφάνισή της δίπλα στον αδελφό του βασιλιά, πρίγκια Άντριου, από τον οποίο είχε πάρει διαζύγιο το 1996, επέλεξαν να ντυθούν στα πράσινα, για τη λειτουργία που τελέστηκε χθες, Κυριακή του Πάσχα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η εφημερίδα Express δημοσιεύει δηλώσεις από τη δημοσιογράφο για θέματα βασιλικής οικογένειας Afua Hagan, σύμφωνα με τις οποίες το πράσινο χρώμα που προτίμησαν οι κυρίες ήταν μία ένδειξη στήριξης στον βασιλιά Κάρολο, καθώς και στην Κέιτ Μίντλετον, επειδή είναι συνώνυμο με τη βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση κατά του καρκίνου «Macmillan Cancer Support».

κινγκ
JUSTIN TALLIS / AFP

Η δε στυλίστρια Francesca Cairns δηλώνει, στην ίδια εφημερίδα ότι «το πράσινο αντιπροσωπεύει την ανάπτυξη, ένας συμβολισμός που ταιριάζει με το Πάσχα, το οποίο σχετίζεται με την θυσία την ανάσταση και τις καινούργιες εκκινήσεις». Και πρόσθεσε: «Το πράσινο συνδέεται, επίσης, με την ανανέωση και ξυπνά αισθήματα ελπίδας.»

Η βασίλισσα Καμίλα επέλεξε να εμφανιστεί με φόρεμα της σχεδιάστριας Anna Valentine, σε σμαραγδί απόχρωση, με ασορτί καπέλο Philip Treacy, μαύρη κάπα και μαύρες μπότες. Συνόδευσε το σύνολό της με καρφίτσα από σμαράγδι και διαμάντια, από την προσωπική συλλογή κοσμημάτων της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, την οποία κληρονόμησε από την γιαγιά της, βασίλισσα Μαίρη.

κινγκ
Hollie Adams/Pool Photo via AP

Η πριγκίπισσα Άννα φόρεσε ένα παλτό σε ανοιχτό πράσινο και το συνδύασε με καπέλο σε σμαραγδί απόχρωση, διακοσμημένο με μαύρα φτερά, καθώς και με καφέ τσάντα και μπότες.

Η Σάρα Φέργκιουσον, η οποία έχει επίσης διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, πριν απόμερικούς μήνες, επέλεξε να εμφανιστεί με μίντι μπουκλέ παλτό σε πράσινο χρώμα, με μαύρα αξεσουάρ.

κινγκ
Hollie Adams/PA Images/Alamy
κινγκ
Hollie Adams/PA Images/Alamy
κουιν
Hollie Adams/PA Images/Alamy
κινγκ
Doug Peters/EMPICS/Alamy
κουιν
Hollie Adams/PA Images/Alamy