Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξη

Ο Κίλιαν Μέρφι αποκάλυψε ότι έχει υιοθετήσει μια vegan διατροφή, καθώς τι είναι αυτό που του λείπει περισσότερο.

Ο 47χρονος Κίλιαν Μέρφι μίλησε για τη διατροφή του σε ένα επεισόδιο του WTF With Marc Maron Podcast, το οποίο ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά την πρώτη του κυκλοφορία τον περασμένο Ιούλιο.

Η χορτοφαγία απαγορεύει την κατανάλωση οποιουδήποτε τροφίμου ή ποτού που περιέχει κρέας, γαλακτοκομικά και αυγά. Δηλαδή οι χορτοφάγοι απέχουν από τη χρήση οποιουδήποτε ζωικού προϊόντος.

Ερωτηθείς από τον Marc για το αν του λείπει η κατανάλωση κρέατος ως μέρος της διατροφής του στη δίαιτά του, ο Κίλιαν Μέρφι είπε: «Δεν μου λείπει το κρέας, όχι. Έχω σταματήσει να τρώω κρέας εδώ και πολύ καιρό. Είχα ένα είδος υποτροπής και δεν αισθάνθηκα καλύτερα, οπότε το έκοψα και πάλι».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι απόλαυσε λίγο «πολύ ωραίο» ελάφι κατά την υποτροπή του αλλά επαναβεβαίωσε ότι «[δεν] τρώω [κρέας] πια».

Πιεζόμενος για το ποιο τρόφιμο του έλειπε περισσότερο στη χοροτφαγική δίαιτα, ο Κίλιαν Μέρφι είπε: «Μου λείπει το τυρί».

Συνέχισε λέγοντας ότι επέλεξε να γίνει χορτοφάγος τόσο για ηθικούς λόγους - όσο και για λόγους υγείας.

Επεξηγώντας την απόφασή του, είπε: «Στην αρχή ήταν απλώς ότι υπήρχαν πολλά περιστατικά της ασθένειας των τρελών αγελάδων και άλλα τέτοια...».

Αυτό απηχεί τα σχόλια που είχε κάνει σε συνέντευξή του το 2017 σχετικά με τον φόβο για την ασθένεια, η οποία είναι ιατρικά γνωστή ως σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών.

Είπε: «Ήμουν χορτοφάγος για περίπου 15 χρόνια. Αλλά ποτέ δεν ήταν μια ηθική απόφαση. Ήταν περισσότερο ότι ανησυχούσα μήπως κολλήσω τη νόσο των τρελών αγελάδων».

Η περίοδος της χορτοφαγίας του διακόπηκε από την προετοιμασία του για την ταινία Peaky Blinders, αφού ο γυμναστής του τον συμβούλεψε να τρώει κρέας σε μια προσπάθεια να πάρει όγκο και να μοιάζει λιγότερο με «έναν κοκαλιάρη Ιρλανδό».

Πηγή: iefimerida.gr