Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Την παραλίγο σύγκρουση στον αέρα επιβατικού αεροσκάφους των Βρετανικών Αερογραμμών που εκτελούσε πτήση Αθήνα-Λονδίνο με drone αποκαλύπτει η Daily Mail.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 4.30 το απόγευμα στις 3 Ιανουαρίου σε ύψος 9.600 ποδών (σχεδόν τριών χιλιομέτρων) πάνω από το Κεντ.

Το αεροσκάφος τύπου AirbusA321 με έως και 180 επιβάτες κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο Χίθροου όταν το drone βρέθηκε σε απόσταση μόλις ενάμιση μέτρου από το φτερό του και εννέα μέτρων από το πιλοτήριο. Αυτό σημαίνει πως το drone πετούσε σε ύψος 24 φορές μεγαλύτερο από το νομικά επιτρεπόμενο.

Πιστεύεται πως ο χειριστής του τηλεκατευθυνόμενου αντικειμένου δεν έχει εντοπιστεί. Θα αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.

Η εφημερίδα επικαλείται για το δημοσίευμα έκθεση του UK Airprox Board, οργανισμού που καταγράφει και ερευνά περιστατικά που απείχαν λίγο από ένα αεροπορικό δυστύχημα.

Οι πιλότοι έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει για τον κίνδυνο δυστυχήματος από drone, που θα μπορούσε να αναρροφηθεί από τον κινητήρα του αεροσκάφους ή να σπάσει το παράθυρο του πιλοτηρίου.