Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τ43

Ισόβια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη τιμωρία της δικαιοσύνης για την Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία νωρίτερα ομόφωνα είχε κηρυχθεί ενοχή για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία της σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας ανακοίνωσε πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που διήρκησε περίπου 16 μήνες.  Ακόμη το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή της και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού στις 11.4.2021. Ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας κάνει λόγο για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και δήλωσε ότι θα καταχωρήσει έφεση.

Ειδικότερα, με την απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση - «καταπέλτη» που είχε κάνει στο ακροατήριο στις 25 Ιανουαρίου η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, ζητώντας την ενοχή της κατηγορούμενης μητέρας και για τα δυο αυτά κακουργήματα. Αυτό σημαίνει πως αν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στην Ρούλα Πισπιρίγκου, αυτή θα βρεθεί αντιμέτωπη με ισόβια και πολυετή κάθειρξη. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας η 35χρονη μητέρα από την Πάτρα  επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή της προωτότοκης κόρης της πρώτη φορά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας με αποτέλεσμα το παιδί να καταστεί τερατολογικό. Στη συνέχεια, βάση του κατηγορητηρίου που έκανε δεκτό το δικαστήριο, η κατηγορούμενη αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα εκκρεμή αιτήματα  της κατηγορούμενης (πχ. προσκόμιση σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων, διενέργεια περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου).

Κούγιας: «Τεραστιο δικαστικό σκάνδαλο και δικαστική πλάνη»

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε την καταδίκη της «τεραστιο δικαστικό σκάνδαλο» και «δικαστική πλάνη».

«Είμαι άνθρωπος που ζει στο χώρο της δικαιοσύνης 50 χρόνια. Θα σεβαστώ την απόφαση της δικαιοσύνης. Είμαι σίγουρος ότι η απόφαση σε δεύτερο βαθμό θα είναι "αθώα"».

Ο κ. Κούγιας δεν σχολίασε και τη στάση ορισμένων ενόρκων που όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, ασχολούνταν με το κινητό τους κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

«Σεβόμαστε την απόφαση της δικαιοσύνης, αλλά θα καταθέσουμε έφεση σε δεύτερο βαθμό», ανέφερε ο κ. Κούγιας.