Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Την Κύπρο τη Δευτέρα 1η Απριλίου θα επισκεφθεί η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Ρομπέρτα Μέτσολα, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη. Κατά την επίσκεψή της η κα. Μέτσολα θα μεταβεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη στο Λιμάνι Λάρνακας, την Τρίτη 2 Απριλίου όπου θα επιθεωρήσει τις εργασίες που γίνονται για το σχέδιο «Αμάλθεια». Κατά την άφιξή της τη Δευτέρα θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Κατά την επίσκεψη της στο Λιμάνι Λάρνακας θα παρακολουθήσει τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας που αφορούν το σχέδιο «Αμάλθεια», για τον θαλάσσιο διάδρομο παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Ακολούθως, γύρω στις 12μ.μ., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μεταβούν στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), όπου θα ξεναγηθούν στο Κέντρο και θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Στη συνέχεια η κα. Μέτσολα θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

Η επίσκεψη εργασίας της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Λετυμπιώτης, αποδεικνύει για άλλη μια φορά το ενεργό ενδιαφέρον της ΕΕ για την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία απολαμβάνει διεθνούς αναγνώρισης και στήριξης, στο πλαίσιο της οποίας συνεχίζονται οι προσπάθειες για περαιτέρω αύξηση της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα.