Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Δεν θα μειωθεί το εξώδικό των 300 ευρώ για παραβίαση του φωτεινού σηματοδότη μέσω του συστήματος φωτοεπισήμανσης, διαμήνυσε ο Υπουργός Μεταφορών, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία συνέχισε τη συζήτηση των έξι προτάσεων νόμου για διόρθωση των στρεβλώσεων του συστήματος φωτοεπισήμανσης και μείωση των προστίμων.

Το Υπουργείου, ωστόσο, προτείνει τη μείωση κατά 50% του εξωδίκου εάν αυτό πληρωθεί εντός 30 ημερών από την ημέρα επιβολής του, αν και η αρχική σκέψη ήταν 15 ημέρες, ο Υπουργός αύξησε το περιθώριο μετά από αντίδραση των βουλευτών.

«Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να σώσουμε ζωές στο οδικό δίκτυο πρέπει παράλληλα να διαχειριστούμε και τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το κοινό το οποίο πολλές φορές χωρίς την θέληση του παραβιάζει το ΚΟΚ», ανέφερε ο Αλέξης Βαφεάδης.

Το υπουργείο προτείνει επίσης αύξηση του χρόνου πληρωμής του προστίμου από 45 ημέρες σε 60, κάτι που προσομοιάζει με την πληρωμή με δόσεις, όπως τόνισε ο Υπουργός.

«Στην γραμμή του αλτ έχουμε πρόθεση να αυξήσουμε το περιθώριο  το οποίο καθορίζει  που είναι η γραμμή του αλτ, αυτή η δράση η οποία θα συνοδευτεί τόσο με σήμανση στο έδαφος  όσο και με κατάλληλη σήμανση σε πινακίδες  θα στοιχήσει πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ», επισήμανε ο κ. Βαφεάδης.

Οι πλείστοι βουλευτές δεν ικανοποιήθηκαν από τα όσα άκουσαν από τον Υπουργό εκφράζοντας την απογοήτευση τους.

«Πρέπει να δούμε τα άδικα πρόστιμα εξαιτίας των προβλημάτων και τον τρόπο που παγιδεύουν τους οδηγούς», τόνισε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Βαλεντίνος Φακοντής.

«Δεν μπορούν οι κάμερες να είναι κρυμμένες πίσω από δέντρα δεν μπορούν να είναι τοποθετημένες πάνω σε πεζοδρόμια», επισήμανε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίδης.

«Έχει καταντήσει αυτή η πρακτική από το κράτος καθαρά φοροεισπρακτική εν υπάρχει καμία πρόθεση να μειωθούν τα θανατηφόρα», ανέφερε ο Λίνος Παπαγιάννης.

Τονίζεται, πως ο Υπουργός Μεταφορών, ανακοίνωσε, την έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης  του κοινού  μόλις ωστόσο, ολοκληρωθεί η συζήτηση στην βουλή.