Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σε επιφυλακή είναι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, για την οποία την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Η Κύπρος δεν εξαιρείται αφού λαμβάνει επίσης μέτρα αξιολογώντας συγκεκριμένες πληροφορίες. 

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, εξήγησε ότι η αστυνομία όταν λαμβάνει κάποιες πληροφορίες για συγκεκριμένα θέματα, λαμβάνει τα μέτρα που χρειάζονται. Ωστόσο όπως ξεκαθάρισε τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να δημοσιευτούν για λόγους δημόσιας ασφάλειας.  

Ερωτηθείς κατά πόσον έχουν φτάσει πληροφορίες για ενδεχόμενο χτύπημα και στην Κύπρο, ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι οι πληροφορίες που λαμβάνονται αξιολογούνται από συγκεκριμένα τμήματα και λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα, «χωρίς όμως να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή».  

Τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται, είναι γενικότερα στα μέτρα πρόληψης της τρομοκρατίας πρόσθεσε.  

Επιχείρηση για πάταξη του εγκλήματος  

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι 60ήμερη επιχείρηση, παγκύπριας εμβέλειας με στόχο την καταπολέμηση του εγκλήματος.  

Η επιχείρηση ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, και όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, ένας πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών, συμπεριλαμβανομένων και μελών της αστυνομίας.  

Κληθείς να σχολιάσει τη διαρροή εγγράφου που αφορούσε την επιχείρηση σε μέσο ενημέρωσης, ο κ. Ανδρέου τόνισε ότι είναι κάτι το οποίο απασχολεί τη Δύναμη. «Αυτό που μας απασχολεί είναι η διαρροή ενός διαβαθμισμένου εγγράφου με τον τρόπο αυτό, που ενδεχομένως κάποιες λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους δεν θα έπρεπε να δημοσιοποιούνται», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες για έρευνα σχετικά με την διαρροή του εγγράφου.  

«Όσον αφορά την επιχείρηση, είναι κάτι το οποίο θα έβλεπε το φως της δημοσιότητας», τόνισε.