Τηλεόραση Ραδιόφωνο
hungary

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί από το βράδυ της Δευτέρας ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Ουγγαρίας, Janos Boka, μετά από πρόσκληση της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένας Ραουνά, με την οποία θα παρακαθίσει την Τρίτη σε συνομιλίες.   

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την οποία αναμεταδίδει το ΓΤΠ, ο Ούγγρος Υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων θα ξεναγηθεί στις 10.00 το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Χρυσαλινιώτισσας μέχρι την Πύλη Αμμοχώστου, και κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός, συνοδευόμενος από την κ. Ραουνά.

Ακολούθως, στις 11.30 π.μ., θα μεταβούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας ενόψει της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026, καθώς και θέματα που θα απασχολήσουν την επικείμενη Ουγγρική Προεδρία.

Το μεσημέρι η κ. Ραουνά θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμή του κ. Boka, ο οποίος το απόγευμα θα επισκεφθεί το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα, όπου και θα ενημερωθεί για την πορεία και τους σχεδιασμούς που εντάσσονται στο σχέδιο «Αμάλθεια».

Ο Ούγγρος Υπουργός θα αναχωρήσει από την Κύπρο το απόγευμα της Τρίτης, καταλήγει η ανακοίνωση.