Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Με λίγα λουλούδια, παιδικά παιχνίδια και δεκάδες αναμμένα κεράκια οι Ρώσοι της Κύπρου τιμούν τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης.

«Προσευχόμαστε. Προσευχόμαστε για αυτούς που έχασαν την ζωή τους. Προσευχόμαστε για εκείνους που αγωνίζονται» δήλωσε ο Dmitry Apraksin Πρόεδρος Συντονιστικού Συμβουλίου Ρώσων Συμπατριωτών Κύπρου.

Ένα μαύρο πανί στο οποίο αναγράφεται η λέξη θρήνος και η ημερομηνία της τρομοκρατικής επίθεσης, τοποθετήθηκε έξω από το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο στην Λευκωσία, πλάι στα λουλούδια και τα αναμμένα κεράκια.

«Πολλοί Ρώσοι σπεύδουν στην Πρεσβεία της Ρωσίας, στο Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο, στο Προξενείο στην Λεμεσό για να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους» είπε ακόμα ο κ. Apraksin.

Φανερά συγκινημένος και μη μπορώντας ανά διαστήματα να συγκρατήσει τα δάκριά του ο Πρόεδρος του συντονιστικού συμβουλίου των Ρώσων Συμπατριωτών στην Κύπρο αναφέρει ότι ο πόνος των συγγενών των εκατό και πλέον θυμάτων είναι και δικός τους.

«Σήμερα νιώθουμε αυτό τον πόνο. Ιδιαίτερα τώρα, πριν από το Πάσχα, που ετοιμάζουμε τις ψυχές και το πνεύμα μας για το Πάσχα. Αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε ζωή είναι ιερή. Όχι μόνο οι ζωές των Ρώσων  που σκοτώθηκαν στο Crocus City Hall» είπε και συνέχισε «νιώθουμε τον πόνο τους, τον πόνο αυτών που έχασαν την ζωή τους. Νιώθουμε τον πόνο αυτών που παλεύουν για την ζωή τους στο νοσοκομείο. Νιώθουμε τον πόνο των ανθρώπων των οποίων η ζωή τους έχει καταστραφεί.»

Λουλούδια και κεράκια έχουν επίσης τοποθετηθεί και έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας στη Λευκωσία καθώς και έξω από το Προξενείο της χώρας στη Λεμεσό.