Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πολεμος

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ κατηγόρησε το Σάββατο τα Ηνωμένα Έθνη ότι έχουν γίνει ένα «αντι-ισραηλινό όργανο» υπό τον Αντόνιο Γκουτέρες, μετά την έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός, κατά την επίσκεψή του στη Ράφα.

«Υπό την ηγεσία του (του Γκουτέρες), ο ΟΗΕ έχει γίνει ένα αντισημιτικό και αντι-ισραηλινό όργανο που προστατεύει και ενθαρρύνει τον τρόμο», ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ Κατς, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο Κατς επέκρινε τον Γκουτέρες, ο οποίος, είπε, «στάθηκε σήμερα στην αιγυπτιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα και κατηγόρησε το Ισραήλ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα».

Ο Κατς, η κυβέρνηση του οποίου κατηγόρησε το προσωπικό της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες για συμμετοχή στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, που πυροδότησε τον πόλεμο, είπε επίσης ότι ο Γκουτέρες μίλησε "χωρίς να ζητήσει την άμεση, άνευ όρων απελευθέρωση όλων των Ισραηλινών ομήρων".

Ο ΓΓ των ΗΕ είπε πάντως νωρίτερα ότι «στο πνεύμα συμπόνιας του Ραμαζανιού, είναι επίσης καιρός για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται από μαχητές στη Γάζα».