Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γη

Από αύριο αναμένεται να αρχίσουν να δίνουν καταθέσεις στους ποινικούς ανακριτές πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη κληθεί για να δώσουν απαντήσεις για πιθανή παρουσία αστυνομικών στην Μονή Αββακούμ το βράδυ της 5ης Μαρτίου. Οι δυο ποινικοί ανακριτές συνεχίζουν να προσθέτουν ονόματα στην λίστα των προσώπων που θέλουν να δουν ώστε να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το εάν πράγματι υπήρχαν μέλη της αστυνομίας κάτω από τις κουκούλες και αν η ψυθιρολογία ευσταθεί.
 

Πληροφορίες θέλουν να βρίσκονται στην λίστα τουλάχιστον τέσσερις υπεύθυνοι υπηρεσιών στις οποίες οι πληροφορείς θέλουν να υπηρετούν οι αστυνομικοί που πιθανόν να ήταν παρόν στη Μονή ενώ δεν αποκλείεται όπως έλεγε αστυνομική πηγή στον ΑΝΤ1 ενώπιον των ποινικών ανακριτών να βρεθούν και πρόσωπα που ίσως έδωσαν σχετικές οδηγίες το συγκεκριμένο βράδυ.

Πάντως στην λίστα έχουν ήδη τοποθετηθεί τα ονόματα περισσότερων από 15 προσώπων ενώ ανάλογα με τις καταθέσεις η λίστα αυτή θα μεγαλώνει.

Έγγραφα και κλειστά κυκλώματα

Έγγραφα που παραδόθηκαν από τους πρωταγωνιστές αλλά και που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες είναι στο μικροσκόπιο της ανακριτικής ομάδας που συστάθηκε στην υποδιεύθυνση διερεύνησης οικονομικού εγκλήματος για να διαπιστωθεί η προέλευση των 807 χιλιάδων που βρίσκονταν στο χρηματοκιβώτιο που κατασχέθηκε, ενώ ταυτόχρονα οι ανακριτές προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν στην μονή υπήρχαν και άλλα χρηματοκιβώτια μετά και τις πληροφορίες  που είδαν προσφάτως το φως της δημοσιότητας.
 
Παράλληλα η δεύτερη ανακριτική ομάδα, αυτή του ΤΑΕ Αρχηγείου που διερευνά τις καταγγελίες που έχουν σχέση με επίθεση, απειλή βιαιοπραγίας και άλλα συναφή αδικήματα, αναμένεται αύριο να λάβει καταθέσεις από άλλα δύο πρόσωπα.

Προβληματίζουν οι διαρροές

Οι διαρροές πληροφοριών και όχι μόνο προβληματίζουν ιδιαίτερα τις αρχές αλλά και άλλους αρμόδιους φορείς. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο Αρχηγείο Αστυνομίας δόθηκαν ρητές οδηγίες για σιγή ασυρμάτου και για περιορισμό των προσώπων που γνωρίζουν είτε για καταθέσεις είτε για ραντεβού με άτομα που θα ΄δώσουν κατάθεση.
Πάντως σε νέο βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας και φαίνεται να καταγράφηκε στις τέσσερις Ιανουαρίου φαίνεται μέσα από τους διαλόγους των δύο μοναχών ότι αυτοί γνώριζαν πως οι κάμερες που βρίσκονταν σε κάποιους χώρους της μονής κατέγραφαν και ήχο.