Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καρναβάλι Λεμεσού

Σε καρναβαλίστικο ρυθμό η Κύπρος σήμερα, με το άφθονο κέφι, χορό τραγούδια μουσική και ευφάνταστες αμφιέσεις να συνθέτουν το γιορτινό σκηνικό. Επίκεντρο των καρναβαλίστικων εκδηλώσεων η πόλη του γλεντιού και του κεφιού, η Λεμεσός, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παρέλαση. Παρελάσεις βρίσκονται πραγματοποιήθηκαν και στον Δήμο Παραλιμνίου με την κορύφωση των εκδηλώσεων για το Καρναβάλι Αμμοχώστου, αλλά και ο Δήμος Πέγειας. Εκδηλώσεις και πάρτι οργανώνονται και σε άλλους δήμους.

Στην παρέλαση έχουν δηλώσει συμμετοχή πέραν των 120 ομάδων με το συνολικό αριθμό των καρναβαλιστών να ξεπερνά τις 30 χιλιάδες.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου, θα ξεκινήσει και φέτος από τον κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου και θα καταλήξει στα Φώτα Τροχαίας Πολεμιδιών (Fairways).

Η παρέλαση ξεκίνησε στη 1 μετά το μεσημέρι με την παρέλαση των κανταδόρων και των μαζορέττων του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, της ομάδας Κρουστών Batukino, των Μαζορέττων Λεμεσού και της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού.

Στις 13:15,  η Βασίλισσα «το κόσμημα της Μεσογείου» Χριστιάνα Χαραλάμπους με το εντυπωσιακό της άρμα και τη συνοδεία της, η οποία έδωσε το έναυσμα για το πολύωρο γλέντι.  Κατά τη διάρκεια της καρναβαλίστικης παρέλασης ο Δήμος Λεμεσού τίμησε δημότες για την πολύτιμη προσφορά τους στο Λεμεσιανό καρναβάλι.

Το καρναβάλι της Λεμεσού θα ολοκληρωθεί στις 9.00 μ.μ. με τον Υπαίθριο Καρναβαλίστικο Χορό στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού, όπου θα διεξαχθεί διαγωνισμός Πελλόμασκας και Εξυπνης Μάσκας και θα απονεμηθούν Βραβεία για τις τρεις καλύτερες αμφιέσεις.

Καρναβάλι ΛΕΜΕΣΟΥ

Η μεγάλη καρναβαλίστικη  παρέλαση Αμμοχώστου ξεκίνησε στις 2 μμ με αφετηρία το Β΄Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου,

Παράδοση έγινε η καρναβαλίστικη παρέλαση και στον Δήμο Πέγειας. Στις 3 μμ θα δόθηκε η εκκίνηση για την παρέλαση, και διέσχισε την κεντρική λεωφόρο της Πέγειας, Μιχαλάκη Κυπριανού.

Αποκριάτικη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα και στον Δήμο Πόλης Χρυσοχους.

Δείτε φωτογραφίες από τη Λεμεσό:

ητρ
ητρ
ητρ
ητρ
ητρ
ητρ
ητρ
ητρ
ητρ
ητρ
ητρ