Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καρναβάλι Λεμεσός.

Στη Λεμεσό κορυφώνονται αύριο με την μεγάλη παρέλαση οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις. Σήμερα την σκυτάλη πήραν η λέσχη παλαιού αυτοκινήτου και οι κανταδόροι της πόλης. Χιλιάδες καρναβαλιστές, χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους το απόγευμα, στην μεγάλη Αποκριάτικη παρέλαση του Δήμου Πάφου. Το Παφιτικο Καρναβαλι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε συμμετοχές ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές το παρακολούθησαν δεκαπέντε  χιλιάδες κόσμου.

Με την καθιερωμένη καρναβαλίστικη διαδρομή, στους δρόμους της Λεμεσού συνεχίστηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Αυτοκίνητα αντίκες από άλλες εποχές μετέφεραν το κλίμα του καρναβαλιού στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Λέσχη Παλαιού Αυτοκινήτου Λεμεσού.

Η καρναβαλίστικη διαδρομή ξεκίνησε στις τρεις το απόγευμα  από το χώρο στάθμευσης Εναερίου και  κατέληξε στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, μπροστά από το Διοικητήριο.

Την σκυτάλη πήραν στις 19.00 οι Κανταδόροι που με τις μελωδίες και τα τραγούδια τους άναψαν στο κέφι στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι εκδηλώσεις στην πόλη του γλεντιού κορυφώνονται αύριο με την μεγάλη καραναβαλίστικη παρέλαση.

Χιλιάδες καρναβαλιστές στην αποκριάτικη παρέλαση του Δήμου Πάφου

Δεκάδες άρματα και ομάδες, εκατοντάδες καρναβαλιστές, η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου, μαζορέτες και κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου, συμμετείχαν στο φετινό Παφιτικο καρναβάλι το οποίο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε συμμετοχές.

 Ανάμεσα στα άρματα που παρέλασαν ήταν οι τραγουδιστές του ελληνικού πενταγράμμου ,οι Μοναχοί , τα τερατάκια , οι φυλακισμένοι , οι Ινδιάνοι , οι θεοί του Ολύμπου , οι αρχαιολόγοι και τα ζώα , ενώ πληθώρα ήταν τα σατυρικά άρματα και οι συμμετοχές με έμπνευση από την καθημερινότητα αλλά και από την πολιτική , εκκλησιαστική και οικονομική επικαιρότητα.

Το άρμα του  Βασιλιά Καρνάβαλου με θέμα "Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΦΑΡΑΩ" , συνόδευαν μαζορετες , Σχολές Χορού και η φιλαρμονική του Δήμου Πάφου ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι μικροί καρναβαλιστές που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Τη μεγάλη παρέλαση στην οποία συμμετείχαν δεκάδες άρματα και ομάδες με επτά χιλιάδες καρναβαλιστές παρακολούθησαν σύμφωνα με τους διοργανωτές δεκαπέντε  χιλιάδες κόσμου.

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος έδωσε τα εύσημα σε όσους εργάστηκαν αλλά και σε όσους συμμετείχαν στην μεγάλη διοργάνωση του Παφιτικου Καρναβαλιού το οποίο εμπλουτίζει την ψυχαγωγία και το τουριστικό προϊόν της επαρχίας Πάφου.

Το Παφιτικο καρναβαλιστικο γλέντι συνεχίστηκε και μετά το τέλος της παρέλασης με χορό και διασκέδαση που στήθηκε στην πλατεία Κεννετυ. Αποκριάτικες παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο το απόγευμα και στους Δήμους Πεγειας και Πολης Χρυσοχους.