Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Λεμεσός

Μόλις το 13% των Κυπρίων είναι αισιόδοξοι για το μέλλον τους στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς Κύπρου, έπειτα από έρευνα των μελών του Συνδέσμου με θέμα Απόψεις και γνώσεις κοινού κατά την προεκλογική περίοδο 2024.

Αναφορικά με το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για τις κύριες εκλογικές αναμετρήσεις, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις προεδρικές εκλογές. Ακολουθούν οι βουλευτικές εκλογές, οι δημοτικές εκλογές και τελευταίες οι ευρωεκλογές.

Όσον αφορά το παλμογράφημα για τις εκλογές, η έρευνα του ΣΕΔΕΑΚ έδειξε ότι 3 στους 10 δεν γνωρίζουν πότε είναι οι επόμενες εκλογές στην Κύπρο, με τον υψηλότερο βαθμό ενημέρωσης να καταγράφεται ανάμεσα στα άτομα ηλικίας 55 και 64 ετών. Σύμφωνα με έρευνα πρόθεσης ψήφου για τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, το 55% το δείγματος προτίθεται σίγουρα να ψηφίσει για εκλογή δημάρχου, το 50% για εκλογή δημοτικών συμβούλων, το 49% για τις Ευρωεκλογές, το 43 προτίθεται να ψηφίσει Περιφερειάρχη ενώ το 32% για τα μέλη των Σχολικών Εφοριών. Σε σχέση με το εάν ξέρουν ποιες εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν, οι δημοφιλέστερη απάντηση αφορά στις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.
 
Μέχρι και τις εκλογές οι τάσεις ενδεχομένως να αλλάξουν, με την πρόεδρο του Συνδέσμου να επισημαίνει ότι οι απαντήσεις αφορούν την εικόνα της δεδομένης στιγμής. Η έρευνα διεξήχθη τον Φεβρουάριο σε Παγκύπρια βάση με 792 συνεντεύξεις ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω και ασχολήθηκε με ζητήματα όπως: βαθμός αισιοδοξίας, ενδιαφέρον και γνώσεις για τις εκλογές και πρόθεση ψήφου ανά εκλογική αναμέτρηση.