Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η διεξαγωγή εκλογών στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη είναι παράνομη και άκυρη, ανέφερε σήμερα το ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας τους διεθνείς εταίρους να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Κιέβου ανέφερε πως η προεκλογική εκστρατεία στις περιοχές Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα, τον έλεγχο των οποίων ασκεί εν μέρει η Ρωσία, καθώς και στην Κριμαία, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη "συνεχιζόμενη κατάφωρη περιφρόνηση για τους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου" από τη Μόσχα.

Προσθέτει σε μια ανακοίνωση: "Ο εξαναγκασμός εκατομμυρίων Ουκρανών πολιτών που ζουν σε προσωρινά κατεχόμενα εδάφη ή που έχουν μεταφερθεί διά της βίας στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας να συμμετάσχουν στις λεγόμενες 'εκλογές' είναι εξίσου παράνομος".

Το Υπουργείο κάλεσε τους Ουκρανούς που παραμένουν στα κατεχόμενα εδάφη να μην συμμετάσχουν στην ψηφοφορία.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος Υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης δήλωσε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, πως η Ρωσία αναμένει μεγάλης κλίμακας επιθέσεις χάκερ στην υποδομή του συστήματος ψηφοφορίας στη διάρκεια των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου.