Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ngc

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου διέταξε σήμερα την οκταήμερη κράτηση των δυο Σύρων που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την υποβοήθηση διακίνησης των παράτυπων μεταναστών που έφθασαν στην Κύπρο δια θαλάσσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για συνολικά 458 παράτυπους μετανάστες που βρίσκονταν σε έξι βάρκες που είχαν εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο τη Δευτέρα 11 Μαρτίου.

Οι δυο Σύροι ηλίκας 29 και 27 ετών επέβαιναν στην πρώτη βάρκα και συνελήφθησαν αφού φέρονται να είναι οι διακινητές των παράτυπων μεταναστών.

Σήμερα παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου και εκδόθηκε διάταγμα κράτησης τους για περίοδο 8 ημερών. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δυο άτομα που τελούν υπό κράτηση. Πρόκειται για άνδρες ηλικίας 33 και 27 ετών. Ο 33χρονος είναι από την Παλαιστίνη και ο 27χρονος από τη Συρία.

Οι τέσσερις συλληφθέντες είναι ύποπτοι για διάπραξη αδικημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων, παράνομη είσοδο στο έδαφος της Δημοκρατίας, υποβοήθηση παράνομης εισόδου ατόμων τρίτης χώρας στη Δημοκρατία, υποβοήθηση ατόμων τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους, μεταφορά ατόμων δια υδάτινης οδού με μη ασφαλές και υπερφορτωμένο σκάφος και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Οι παράτυποι μετανάστες ανέφεραν στην αστυνομία ότι τα έξι σκάφη ξεκίνησαν από το Λίβανο αφού πλήρωσαν από τρεις χιλιάδες δολάρια ο καθένας σε άγνωστο τους άτομο.