Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ναρκωτικα

20 Φεβρουαρίου και άλλη μια μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ξεκινά με προορισμό την χώρα μας. 26χρονος από την Αγγλία μεταβαίνει στην Πανγκόνγκ όπου παραλαμβάνει την βαλίτσα και ξεκινά το ταξίδι του.

Πρώτος σταθμός η Σιγκαπούρη σύμφωνα με  πληροφορίες. Εκεί κατεβαίνει από το αεροπλάνο ένα λάθος του το οδηγεί να χάσει την πτήση με την αεροπορική εταιρεία για λόγους ασφαλείας να κατεβάζει την βαλίτσα από το αεροσκάφος. Ο 26χρονος αφού δεν την βρίσκει επιστρέφει πίσω στην Αγγλία και μετά από προσπάθειες μέσω της εταιρείας εντοπίζει την βαλίτσα. Τότε σύμφωνα με αστυνομική πηγή τους ζητά να την στείλουν στην Κύπρο μέσω Μονάχου.

Ο 26χρονος φτάνει στην Κύπρο και αναμένει για να ειδοποιηθεί χθες το πρωί πως η βαλίτσα έφτασε. Ωστόσο μαζί με την βαλίτσα τον περίμεναν και αστυνομικοί της ΥΚΑΝ.

«Έγιναν εξετάσεις εντοπίστηκε συγκεκριμένο πρόσωπο. Πρόκειται για 26χρονο ο οποίος κλήθηκε να παραλάβει την βαλίτσα ανοίχθηκε στην παρουσία του και εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών πέραν των 16.5 κιλών», δήλωσε η Λειτουργός Γραφείου Τύπου Αστυνομίας, Μαρίνα Χριστοδουλίδου,

Μέσα από την κατάθεση του οι ανακριτές προσπαθούν να εντοπίσουν τους τελικούς παραλήπτες της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Στο μικροσκόπιο τα δρομολόγια αλλά και δυο συσκευές τηλεφώνου που είχε μαζί του. Ο 26χρονος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον δικαστηρίου όπου και τέθηκε υπό κράτηση για 8 ημέρες.

«Τα δρομολόγια που ακολούθησε ο ιδιοκτήτης καθώς και η βαλίτσα οι συνθήκες γιατί δεν την είχε μαζί του αυτά είναι αντικείμενο των ερευνών που διεξάγονται από τα μέλη της ΥΚΑΝ. Ακολουθήθηκε μια διαδρομή η οποία και αυτή θα εξεταστεί ώστε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα. Το συγκεκριμένο πρόσωπο φαίνεται αν παραδέχθηκε ότι του ανήκει η συγκεκριμένη αποσκευή», σημείωσε η κ. Χριστοδουλίδου.

Από την αρχή του χρόνου σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΚΑΝ  έχουν εντοπιστεί πέραν των 133 κιλών κάνναβης.