Τηλεόραση Ραδιόφωνο
έλεγχος τροχαίας

Ανήλικος οδηγός, με συνοδηγό επίσης ανήλικο, φέρονται να εντοπίστηκαν από την Υπηρεσία Θήρας το Σάββατο σε αγροτική περιοχή της Αργάκας, όταν το όχημα τους ανακόπηκε, ενώ σε μια άλλη περίπτωση οδηγός ταξί που υπερέβη το όριο ταχύτητας φέρεται να εντοπίστηκε από την Αστυνομία να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. 

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου, στις 9 Μαρτίου γύρω στις 11:00 σε περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς και συγκεκριμένα σε αγροτική περιοχή της Αργάκας, μέλη της Υπηρεσίας Θήρας αντιλήφθηκαν όχημα να διακινείται ύποπτα, ενώ ηγέρθηκαν υποψίες ότι επρόκειτο για πρόσωπο που ασχολείτο με λαθροθηρία.

Ακολούθως έγινε ανακοπή του οχήματος και κλήθηκε η Αστυνομία. Όπως διαπιστώθηκε «το όχημα οδηγείτο από 15χρονο που είχε ως συνοδηγό 13χρονο». Οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν στη συνέχεια στην Αστυνομία, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν αφού λόγω της ηλικίας του οδηγού τυγχάνει διαφορετικού χειρισμού η υπόθεση.

Οι εξετάσεις είπε ο κ. Νικολάου στο ΚΥΠΕ  συνεχίζονται για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες περιήλθε στην κατοχή τους το όχημα με αποτέλεσμα να διαπράξουν τα πιο πάνω αδικήματα.

Ιδιοκτήτης του οχήματος φέρεται να είναι ο πατέρας ενός από τους δύο οδηγούς, ο οποίος και φέρει ευθύνη, είπε ο κ. Νικολάου, ως προς τη χρήση του οχήματος του και θα διωχθεί ποινικά.  

Οδηγούσε πάνω από το όριο υπό την επήρεια ναρκωτικών

Στο μεταξύ, την Κυριακή, γύρω στις 16:10, μέλη της ομάδας “Ζ” ανέκοψαν όχημα ταξί δημόσιας χρήσης, ο οδηγός του οποίου φέρεται να υπερέβη το όριο ταχύτητας.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, ο οδηγός έτρεχε 80 χιλιόμετρα αντί 65 που ήταν το επιτρεπόμενο όριο. Ο οδηγός, ηλικίας 47 ετών, υποβλήθηκε σε έλεγχο νάρκοτεστ και φέρεται να ήταν θετικός.

Κατά το τριήμερο, συνολικά έγιναν στο πλαίσιο της συντονισμένης επιχείρησης, 133 τροχαίες καταγγελίες εκ των οποίων 15 αφορούσαν οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, δύο καταγγελίες έγιναν για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και 50 οδηγοί καταγγέλθηκαν για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα. Οι υπόλοιπες καταγγελίες αφορούσαν μικρότερες τροχαίες παραβάσεις.