Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γιατρός

Τον δρόμο των φυλακών πήρε χθες μετά από την 4μηνη ποινή που επιβλήθηκε στον 62χρονο γιατρό για άσεμνη επίθεση σε βάρος ασθενούς του στη Λευκωσία.

Η καταγγελία από τη νεαρή ασθενή του έγινε το καλοκαίρι του 2020, με την ίδια να αναφέρει πως επισκέφθηκε το ιατρείο του 62χρονου για ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες όπως ανέφερε στην κατάθεσή της απαιτούσαν νάρκωση.

Η νεαρή αναφέρει ότι ο 62χρονος αφότου ανέκτησε τις αισθήσεις της μετά τη νάρκωση, την απομόνωσε στον χώρο του και εν συνεχεία προέβη σε άσεμνες πράξεις τουλάχιστον 4 φορές σε μικρό χρονικό διάστημα.

Οι αρχές εδώ και καιρό έχουν φορέσει χειροπέδες στον 62χρονο, ο οποίος αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου. Το Δικαστήριο έκρινε αναξιόπιστο τον γιατρό και χθες άκουσε την ποινή του.

Τη ίδια ώρα η επιτροπή δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, έστειλε στη Νομική Υπηρεσία επιστολή, για να λάβει όλα τα στοιχεία και να περάσει στο επόμενο στάδιο γύρο από τη συγκεκριμένη υπόθεση.   

 

Ο ΠΙΣ θα ακολουθήσει όλες οι πρόνοιες της νομοθεσίας

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος επιτροπής δεοντολογίας ΠΙΣ Μιχάλης Αναστασιάδης, διαβεβαιώνει πως ο ΠΙΣ θα ακολουθήσει όλες οι πρόνοιες της νομοθεσίας όπως αναφέρονται ρητά στον Περί Ιατρών Νόμο.

«Είδη οι διαδικασίες έχουν κινηθεί. Αναμένουμε, με επίσημη επιστολή που αποστείλαμε νωρίς το πρωί, να μας κοινοποιηθεί και η απόφαση η χθεσινή του Δικαστηρίου».

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως το συμβούλιο του Ιατρικού Σώματος θα προχωρήσει στην εξέταση της υπόθεσης αναμένοντας ότι θα προχωρήσει σε διορισμό και ερευνόντος λειτουργού για να μελετήσει τα δεδομένα που προκύπτουν μετά την απόφαση του Δικαστηρίου και να συντάξει πόρισμα. Ακολούθως, πρόσθεσε, θα το πόρισμα θα κοινοποιηθεί στον ΠΙΣ προκειμένου να αποφασιστεί η παραπομπή ή όχι στο πειθαρχικό συμβούλιο.

«Εμείς θα ελέγξουμε το κομμάτι της πειθαρχικής πτυχής. Δεν υπάρχει αυτόματη διασύνδεση της ποινικής με την πειθαρχική πτυχή και πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται.