Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Το ροζ λιβάδι, με Λάμιο το περίβλαστο ή αλλιώς σφυρούιν, που φυτρώνει τώρα την άνοιξη, σε συνδυασμό και με τις ανθισμένες αμυγδαλιές, δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο στην Κλήρου.

Το πανέμορφο ροζ λιβάδι αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ντόπιους και ξένους, οι οποίοι σπεύδουν στην ημιορεινή κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας κατά τα Σαββατοκύριακα και τις καθημερινές για να το απολαύσουν από κοντά. Με αποτέλεσμα να προκαλούνται και καταστροφές λόγω απροσεξίας.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε παρατηρήσει ότι ορισμένοι, λίγοι άνθρωποι μπαίνουν μέσα στον χώρο όπου είναι ανθισμένα τα λουλούδια και μας τα πατάνε. Μπαίνουν με τα αυτοκίνητα, τις μοτόρες με τα ποδήλατα και προκαλούν καταστροφή», δήλωσε ο Κοινοτάρχης Κλήρου Νίκος Αλεξανδράκης. 

Αποτέλεσμα το απέραντο ροζ λιβάδι να μην θυμίζει σε τίποτα τον παραδεισένιο χώρο που ήταν πριν από μερικές μέρες. 

«Τους παρακαλέσαμε αρκετές φορές αλλά δυστυχώς δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε αυτό το όμορφο φυτό», πρόσθεσε ο Κοινοτάρχης. 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο μελετά διάφορους τρόπους προστασίας και αξιοποίησης του μοναδικού σε ομορφιά λιβαδιού που διαθέτει, ώστε να μην εξαφανιστεί με την πάροδο του χρόνο.

*Του Γιώργου Οικονόμου