Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1
Το Δασούδι μετά το κόψιμο των δέντρων

Σε φύτευση 100 ευκαλύπτων προχωρά το Τμήμα Δασών στην περιοχή Δασούδι.  

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Τμήμα Δασών, η δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 9:00π.μ. σε συνεργασία με το Δήμο Γερμασόγειας και το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών στην περιοχή Δασούδι, που πλήγηκε από τη θεομηνία στις 14 Φεβρουαρίου. 

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Δασών είχε εκδώσει ανακοίνωση στις 23 Φεβρουαρίου, όπου ανέφερε πως, στο πλαίσιο απομάκρυνσης των δέντρων που υπέστησαν ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο της 14ης Φεβρουαρίου, προχώρησε σε απομάκρυνση σπασμένων και ξεριζωμένων δέντρων ακακίας και σε κλάδεμα ευκαλύπτων, χωρίς να αποκοπεί κανένα δέντρο που δεν επηρεάστηκε από τη θεομηνία.  

Την έντονη αντίδραση περιβαλλοντικών οργανώσεων προκάλεσε το κόψιμο των δέντρων στην περιοχή, μέλη των οποίων πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στις 24 Φεβρουαρίου. Οι διαμαρτυρόμενοι ανέφεραν ότι το Τμήμα έκοψε πέραν των 50 δέντρων από τη ρίζα, «αφήνοντας εκτεταμένες και ανεπανόρθωτες ζημιές στο μοναδικό οικοσύστημα της περιοχής». Παράλληλα έκαναν λόγο για μαζική εκκαθάριση δέντρων σε έκταση 3 χιλιάδων τ.μ.