Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΔΑΣΟΥΔΙ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Δασών στην οποία αναφέρεται στο θέμα που προέκυψε με την αφαίρεση των δέντρων τα οποία ξεριζώθηκαν κατά την θεομηνία που προκλήθηκε στη Γερμασόγεια και συγκεκριμένα στο πάρκο Δασούδι που βρίσκεται στην Τουριστική Περιοχή. Η ανακοίνωση αναφέρεται επίσης στην αφαίρεση δέντρων στο Φασούρι.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι η θεομηνία που κτύπησε την πόλη της Λεμεσού στις 14/02 προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε δυο χώρους πρασίνου, στο Φασούρι όπου ξεριζώθηκαν γύρω στα εκατό (100) δέντρα ευκαλύπτου, σε ιδιωτική και κρατική γη και στο Δασούδι όπου ξεριζώθηκαν γύρω στις τριάντα (30) ακακίες κατά μήκος της παραλίας και προκλήθηκα σοβαρές ζημίες στις κόμες τριάντα εννιά (39) δέντρων ευκαλύπτου.

Στο χώρο πρασίνου στο Δασούδι για λόγους ασφάλειας αφαιρέθηκαν τα σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα ακακίας και κλαδεύτηκαν τα δέντρα ευκάλυπτου, όπως προνοείται στο εγχειρίδιο κλαδεύσεων δέντρων σε αστικό περιβάλλον, απομακρύνοντας τα σπασμένα κλαδιά για μείωση του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος. Σημειώνεται ότι κανένα δέντρο ακακίας το οποίο δεν επηρεάστηκε από τη θεομηνία έχει υλοτομηθεί.

Όσον αφορά τον χώρο πρασίνου στο δάσος Φασουρίου προγραμματίζεται σύντομα απομάκρυνση όλων των δέντρων που ξεριζώθηκαν.

Επισημαίνεται ότι το εντός δύο εβδομάδων το Τμήμα Δασών θα προχωρήσει σε δενδροφύτευση του χώρου που καταστράφηκαν οι ακακίες.

λεμεσος
λεμεσος
λεμεσος
λεμεσος
λεμεσος