Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Σκηνές βγαλμένες από αστυνομική ταινία έζησαν οι 30 θαμώνες που βρίσκονταν σε υποστατικό της Λεμεσού, όταν ενώ διασκέδαζαν, κουκουλοφόροι τους επιτέθηκαν με όπλα τους λήστεψαν και έγιναν καπνός. 

«Στο συγκεκριμένο χώρο βρίσκονταν χθες βράδυ περίπου 30 πρόσωπα. Ήταν μια ιδιωτική εκδήλωση. Φαίνεται σε κάποιο χρόνο εισήλθαν στο εσωτερικό του συγκεκριμένου υποστατικού τέσσερα άτομα και υπό την απειλή φαίνεται οπλισμού που κατείχαν, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, είχαν πάρει την περιουσία των θαμώνων, όπως κινητά, τηλέφωνα, χρήματα κ.α.», δήλωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού Ανδρέας Αγγελίδης. 

Το χρονικό της ληστείας 

Όλα συνέβησαν γύρω στις εννέα και τριάντα χθες βράδυ, στην περιοχή Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου, σε ένα απόμερο υποστατικό, που λειτουργούσε παλαιότερα ως εστιατόριο, και βρίσκεται σε μεγάλη ιδιωτική έκταση γης, με ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο και περίφραξη. Από το 2018 την έκταση αγόρασε Ρώσος υπήκοος και συχνά φιλοξενούνται εκεί ιδιωτικές εκδηλώσεις. 

Οι τέσσερις δράστες, οι οποίοι προφανώς ήταν καλοί γνώστες της περιοχής και του υποστατικού, φαίνεται ότι έφτασαν από τη βόρεια πλευρά και εισήλθαν στο χώρο αφού σκαρφάλωσαν στα κάγκελα της περίφραξης.  

Ακολούθως πεζοί μπήκαν εντός τους περιφραγμένου χώρου και μπούκαραν στο υποστατικό κραδαίνοντας τα όπλα που κρατούσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε η Αστυνομία, οι τέσσερις μιλούσαν ρωσικά.  

Με την είσοδό τους, και υπό την απειλή των όπλων, έθεσαν τους θαμώνες σε κατάσταση ομηρίας. 

Τους έδεσαν με πλαστικά καλώδια και αφού τους λήστεψαν τράπηκαν σε φυγή, παίρνοντας μαζί τους κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλια, χρυσαφικά και ρολόγια, καθώς και κλειδιά αυτοκινήτων. 

Δύο από τους παρευρισκόμενους επιχείρησαν να αποτρέψουν τους κουκουλοφόρους δράστες, οι οποίοι τους χτύπησαν με τα όπλα, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν σε διάφορα μέρη του σώματος τους.  

Ένας από τους θαμώνες κατάφερε να ελευθερωθεί και αναζήτησε τρέχοντας τους δράστες, οπότε βρήκε τσάντα που κρατούσαν στην ευρύτερη περιοχή, και αυτή περιείχε κάποια από τα κλεμμένα τηλέφωνα και κλειδιά αυτοκινήτων. 

Με το πρώτο φως τις ημέρας άρχισαν οι έρευνες των διωκτικών αρχών. 

«Από την πρώτη στιγμή έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα από το ΤΑΕ και το Τμήμα Καταπολέμησης του Αρχηγείου Αστυνομίας, με οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης προσθέτοντας πως «για τις Αρχές έχει σημασία να δοθεί έγκαιρα ο κατάλογος των συμμετεχόντων στο πάρτι από τον υπεύθυνο του υποστατικού για σχετικές εξετάσεις.» 

Απαντήσεις αναμένεται να δοθούν και μέσα από τις καταθέσεις των παρευρισκόμενων, ενώ δεν υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στην περιοχή ώστε να υποβοηθηθεί το έργο των διωκτικών αρχών. 

«Κάποια στοιχεία που έχουμε όπως  χρόνος και ο τρόπος που εισήλθαν δηλαδή γνώριζαν ότι υπήρχε αυτό το πάρτι καθώς και ότι μιλούσαν στη ρωσική είναι δεδομένα που θα ληφθούν υπόψιν στην υπό διερεύνηση υπόθεση. Έχει μεταβεί στην ΑΔΕ ο αρχηγός για να δει τι ακριβώς συμβαίνει και να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες. Είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και προσπαθούμε να εντοπίσουμε τεκμήρια η στοιχεία» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου. 

Το γεγονός ότι ο χώρος βρίσκεται σε απόμερη περιοχή, σε συνάρτηση με άλλα δεδομένα, ενισχύει την υποψία των ανακριτών ότι ίσως οι δράστες γνώριζαν και σχεδίασαν καλά τις ενέργειες τους.  

Άλλες πληροφορίες που έφτασαν στην Αστυνομία αναφέρουν, εξάλλου, πως το εν λόγω υποστατικό χρησιμοποιείτο κάποιες φορές και για παράνομη χαρτοπαιξία. 

Στην σκηνή, που παραμένει αποκλεισμένη, βρισκόταν μέχρι αργά κλιμάκιο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, που διενεργούσε επιστημονικές και άλλες εξετάσεις.