Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Περίπου 230 στόχους έχουν πλήξει οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Υεμένη από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι επιθέσεις των Χούθι κατά της διεθνούς ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος του Πενταγώνου, προσφέροντας τον πιο λεπτομερή δημόσιο απολογισμό των αεροπορικών επιδρομών της Ουάσινγκτον στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, οι αμερικανικές δυνάμεις χτύπησαν, επίσης, πλοία που μετέφεραν πολεμική βοήθεια του Ιράν προς τους Χούθι, συμπεριλαμβανομένων εξαρτημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, πυραυλικών κεφαλών, συγκροτημάτων αντιαρματικών πυραύλων και άλλων υλικών, δήλωσε ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Άμυνας Ντάνιελ Σαπίρο στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας την Τρίτη.

Ο Σαπίρο διευκρίνισε ότι η βοήθεια αυτή του Ιράν ήταν «σαφής παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και ότι ενώ τα αμερικανικά πλήγματα έχουν πιθανότατα καταστρέψει εκατοντάδες όπλα των Χούθι, η οργάνωση φαίνεται «να έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις θαλάσσιες επιθέσεις με το υπόλοιπο οπλοστάσιο που έχει απομείνει».

Η κατάθεση του Σαπίρο και του Τιμ Λέντερκινγκ, του απεσταλμένου των ΗΠΑ για τις επιχειρήσεις στην Υεμένη, σηματοδότησε την πρώτη κατάθεση αξιωματούχων της Ουάσινγκτον στο Κογκρέσο από τότε που ο Τζο Μπάιντεν διέταξε επιθέσεις κατά των Χούθι τον περασμένο μήνα σε μια προσπάθεια να τερματιστούν οι τα πλήγατα κατά της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σε μία από τις τελευταίες ενέργειες που ανακοινώθηκαν μετά την κατάθεση στη Γερουσία, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι τα αεροσκάφη της και ένα πολεμικό πλοίο του συνασπισμού κατέρριψαν πέντε drones των Χούθι.

Πηγή: protothema.gr