Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επιδομα ευρω χρηματα

Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, για την αποσύνδεση των επιδομάτων που λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρίες, από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, και μάλιστα, δια νόμου με ειδική νομοθεσία, εξέφρασε προς την Επιτροπή Εργασίας της Βουλής, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου.

Μαριλένα Ευαγγέλου – Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας

«Μέσα από αυτή τη  νέα νομοθεσία, θα ρυθμίζονται συνολικά ζητήματα κοινωνικής συμπερίληψης, αποκατάστασης, συμμετοχής, καθώς επίσης και ζητήματα κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών. Και θα πρόκειται για ένα εκσυγχρονισμό».

Η κυρία Ευάγγελου ανέφερε πως ήδη έχει γίνει μια πρώτη συνάντηση με την Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων και στις αρχές Μαρτίου θα συνεχιστεί η διαβούλευση.

«Ας αφήσουμε τη διαβούλευση να εξελιχθεί προτού να βάλουμε χρονοδιαγράμματα», ανέφερε.

Αριθμός οργανώσεων ατόμων με αναπηρίες, ζήτησαν η νέα πολιτική επιδομάτων να είναι στη βάση της σχετικής σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών, σημειώνοντας πως τα σημερινά επιδόματα δεν διασφαλίζουν το βιοτικό τους επίπεδο. Εκπρόσωποι ατόμων με ψυχικές παθήσεις, τόνισαν, εξάλλου, την ανάγκη να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και οι μη ορατές ψυχικές αναπηρίες, ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες.