Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στις 145 χιλιάδες ευρώ ανέρχονται συνολικά οι ζημιές που άφησε πίσω της, σε οικίες και οδικό δίκτυο, η θεομηνία του Ιανουαρίου στον κατεχόμενο Κορμακίτη, όπως ειπώθηκε σήμερα στην Επιτροπή Προσφύγων. Αναμένεται παράλληλα μέχρι τις 4 Μαρτίου και η ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών για τα κτηνοτροφικά υποστατικά.

Σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή Προσφύγων, ο Πρόεδρος της Νίκος Κέττηρος ανέφερε πως μετά από πιέσεις της Επιτροπής έχει γίνει η κοστολόγηση και καταγραφή των ζημιών, οι οποίες ανέρχονται στις 95 χιλιάδες ευρώ για τις οικιστικές μονάδες και 50 χιλιάδες ευρώ για το οδικό δίκτυο. 

Επεσήμανε πως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η καταγραφή για τα κτηνοτροφικά υποστατικά λόγω του δύσβατου της περιοχής και μέχρι τις 4 Μαρτίου το Υπουργείο Γεωργίας ανέφερε πως θα έχει έτοιμη και αυτή την καταγραφή.

Οι αποζημιώσεις, ανέφερε ο κ. Κέττηρος, ενδεχομένως να γίνουν μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών για να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ώστε να μην ταλαιπωρηθούν άλλο οι πληγέντες.

Είπε, ακόμη, πως θα γίνει μια μελέτη για το κατά πόσον στα έργα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην πλατεία του Κορμακίτη για τα όμβρια ύδατα έχουν γίνει διαφοροποιήσεις που προκάλεσαν το πρόβλημα.

Όπως εξήγησε, υπήρχε ένας αγωγός ύψους 2,5 μέτρων που απορροφούσε τα νερά του ποταμού σε περιπτώσεις μεγάλων βροχοπτώσεων. Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή ο αγωγός έχει μικρύνει και το νερό διοχετεύεται μέσα από γρίλιες και συνεπώς θα πρέπει οι αρμόδιοι να εξετάσουν κατά πόσον αυτό έχει προκαλέσει ή έχει διογκώσει το πρόβλημα με τις πλημμύρες ώστε να το διορθώσουν.