Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Τραγική ήταν η κατάσταση στα κατεχόμενα χθες βράδυ, με την κακοκαιρία να σαρώνει και να αφήνει πίσω της τεράστια προβλήματα. Στο κατεχόμενο χωριό Κορμακίτης, οι δρόμοι έγιναν ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια εγκλωβισμένων. 

Μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι ο Αναπληρωτής Κοινοτάρχης Κορμακίτη, Βαλεντίνος Κουμέττου εξήγησε ότι ο ποταμός, ο οποίος περνάει από το κέντρο του χωριού κατέβηκε «ορμητικότατος», ενώ τα νερά μπήκαν και μέσα σε σπίτια. «Είναι μια απελπιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί» 

Ο Κ. Κουμέττου, ανέφερε ότι μεταβαίνει στο χωριό, ώστε να δει τις ζημιές που έχουν γίνει, ενώ το απόγευμα θα μεταβιβάσει στις πολιτεία την κατάσταση.  

«Όλα έγιναν σε πολύ σύντομο χρόνο, ήταν απίστευτη η βροχόπτωση» δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι στο χωριό διαμένουν αρκετοί τους ηλικιωμένοι. 

Αρκετές περιοχές στο κατεχόμενο κομμάτι του νησιού δέχθηκαν πέραν των 100 χιλιοστών βροχής την Τρίτη, όπως μεταδίδει η σελίδα KitasWeather. 

Όπως μεταδίδουν τ/κ μέσα, αρκετές περιοχές στις επαρχίες Κερύνειας και Αμμοχώστου αντιμετώπισαν ανάλογα προβλήματα. Ένα πρόσωπο έχασε τη ζωή του, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των «αρχών» για τον απεγκλωβισμό έξι προσώπων. 

Παράλληλα, δρόμοι έκλεισαν για την τροχαία κίνηση λόγω του συσσωρευμένου νερού, ενώ ένας δρόμος κατέρρευσε.

Ήδη από εχτές το απόγευμα η «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα προχώρησε σε σύσταση προς τον κόσμο να αποφεύγει τις άσκοπες μετακινήσεις. 

*Κεντρική φωτογραφία από kormakitis.net