Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φοιτητική χορηγία

Έχει ξεκινήσει από χθες Δευτέρα (26/2) η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη λήψη της φοιτητικής χορηγίας στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτης και στα ΚΕΠΟ. Οι αιτήσεις έχουν αναρτηθεί από τις 26 Ιανουαρίου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών έτσι ώστε να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για την έγκαιρη υποβολή της αίτησης.

Όπως έχει αναφέρει στο Μέρα Μεσημέρι στον ΑΝΤ1 ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας Γαβριήλ Μύθιλλος, έχει αρχίσει ήδη ο κόσμος να υποβάλλει τις αιτήσεις καθώς τις δύο πρώτες μέρες έχουμε ξεπεράσει τις 1.000 αιτήσεις, κάτι που θεωρείται θετικό, όπως είπε ο κ. Μύθιλλος, αφού τις προηγούμενες χρονιές ήταν λιγότερες.

Με βάση τη νομοθεσία η καταληκτική ημερομηνία είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου και επομένως η καταληκτική ημερομηνία είναι η 29η Μαρτίου ημέρα Παρασκευή. Ο κ. Μύθιλλος, είπε πως καλό θα ήταν για τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν έγκαιρα τις αιτήσεις τους καθώς δεν υπάρχει γνώση έαν θα δοθεί παράταση με τον ίδιο να επιβεβαιώνει πως όσο πιο γρήγορα γίνει η αίτηση τόσο πιο γρήγορα θα δοθούν τα χρήματα.

Επισημαίνονται τα ακόλουθα:

(α) Η παραλαβή των αιτήσεων θα γίνεται ΜΟΝΟ από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και τα Κέντρα του Πολίτη (ΚΕΠΟ) που στεγάζονται στα Επαρχιακά Ταχυδρομεία.

(β) Τα έντυπα αιτήσεων για την κρατική φοιτητική μέριμνα είναι διαθέσιμα, από 26/1/2024, ΜΟΝΟ στην ιστοσελίδα του ΥΟ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://mof.gov.cy/gr/(link is external)διευθύνσεις-και-μονάδες/υπηρεσία-χορηγιών-και-επιδομάτων. Δεδομένου ότι τα ΚΕΠ και ΚΕΠΟ δεν έχουν στη διάθεσή τους έντυπα αιτήσεων, οι πολίτες θα πρέπει να εξασφαλίσουν τα σχετικά έντυπα αίτησης από το διαδίκτυο προτού προσέλθουν στα Κέντρα για παράδοση της αίτησής τους.

(γ) Κατά την παραλαβή των αιτήσεων, τα ΚΕΠ και ΚΕΠΟ δεν θα προβαίνουν σε έλεγχο των αιτήσεων. Για την ανάγκη προσκόμισης οποιονδήποτε πρόσθετων δικαιολογητικών/βεβαιώσεων, οι αιτητές θα ενημερώνονται από την Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων.