Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Λουκέτο έβαλαν σήμερα οι νηπιαγωγοί και συγκεντρώθηκαν έξω από τη βουλή, την ώρα που το φλέγον ζήτημα της υποχρεωτικής επέκτασης της Προδημοτικής τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας. 

Κρατώντας λευκά μπαλόνια και πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, απαιτούν ίσα δικαιώματα στην προσχολική εκπαίδευση.  «Σεβασμός στην ιδιωτική παιδεία» και «Ιδιωτική Προδημοτική = Ποιοτική» είναι μερικά από τα συνθήματα των 200 περίπου διαμαρτυρομένων, οι οποίοι έφτασαν στην πρωτεύουσα από όλες τις επαρχίες της Κύπρου. 

1

Οι νηπιαγωγοί κατέρχονται σήμερα σε 24ωρη απεργία για τον τρόπο που το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να εφαρμόσει την σταδιακή επέκταση της ηλικίας υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.    

Τον αγώνα των νηπιαγωγών στηρίζουν και αρκετοί γονείς που έδωσαν το παρών στην ειρηνική διαμαρτυρία. 

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για τη διασφάλιση της ποιότητας εκπαίδευσης, ως βασικό δικαίωμα των παιδιών. Βρισκόμαστε εδώ για το δικαίωμα επιλογής των γονιών να διαλέξουν που θα φοιτήσει το παιδί τους. Βρισκόμαστε εδώ γιατί θέλουμε να στηριχτεί και η ιδιωτική και η δημόσια εκπαίδευση χωρίς η μία να αποκλείει την άλλη», ανέφερε διαμαρτυρόμενη. 

«Η υπουργός θέλει να εφαρμοστεί από το 2025. Εμείς θέλουμε από το 2024. Εφόσον το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από το 2024 για τα κοινοτικά και τα δημόσια νηπιαγωγεία, θέλουμε ίση μεταχείριση για τους γονείς μας και να εφαρμοστεί και για εμάς από το 2024», υπογράμμισε μια άλλη. 

 

Υπ. Παιδείας: Στηρίζουμε την ιδιωτική εκπαίδευση

«Με την σημερινή συζήτηση ξεκαθαρίστηκαν ζητήματα τα οποία φαίνεται πως δεν είχαν γίνει σωστά αντιληπτά. Και για αυτό είχαμε και τη σημερινή διαμαρτυρία. Για εμάς εντελώς αδικαιολόγητα, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας μετά την ολοκλήρωση της Επιτροπής. 

Παράλληλα τόνισε ότι «στηρίζουμε την ιδιωτική εκπαίδευση, επιδιώκουμε την συνύπαρξη της ιδιωτικής με τη δημόσια εκπαίδευση». 

 

1
1
1
1
1