Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στη χαρτογράφηση της συμμετοχής ανήλικων στο στοίχημα, προχωρά η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. 

Όπως αποκάλυψε στην επιτροπή Οικονομικών, η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιωάννα Φιάκκου, την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει έρευνα στα σχολεία με την συμμετοχή μαθητών ηλικίας από έντεκα έως 17 ετών. Και σημείωσε ότι στα συνολικά πρόστιμα 50 χιλιάδων ευρώ που επιβλήθηκαν σε εταιρείες στοιχημάτων το 2023, πέραν της εργοδότησης μη αδειούχου ή αδήλωτου προσωπικού, και πώλησης οινοπνευματωδών ποτών, επιβλήθηκαν και πρόστιμα για συμμετοχή ανηλίκων στο στοίχημα. 

«Το δείγμα μας είναι στους τρείς χιλιάδες και θα είναι μετά από έγκριση που λάβαμε από το υπουργείο Παιδείας και την Βιοηθική και θα διενεργηθεί σε μαθητές στα σχολεία», δήλωσε η κ. Φιάκκου. 

Παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων για το 2024, η κυρία Φιάκου ανέφερε πως η στοιχηματική δραστηριότητα, παρουσιάζει σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια, εκτιμώντας ότι αυτό θα συνεχιστεί, με την αύξηση φέτος να είναι της τάξης του 14-15%, δεδομένων των αθλητικών γεγονότων που υπάρχουν. Και τόνισε ότι στόχος, είναι η πάταξη του παράνομου στοιχήματος σε περιόδους που δεν έχει πολλά αθλητικά γεγονότα. 

«Για να αυξηθούν τα προϊόντα τα οποία παρέχουν στα πρακτορεία, ούτως ώστε, σε νεκρές περιόδους, να μην αυξάνεται η παράνομη δραστηριότητα, διότι αυτό ελλοχεύει συγχρόνως αύξηση των κινδύνων των ατόμων που συμμετέχουν», πρόσθεσε. 

Αυτή τη στιγμή, αδειοδοτημένοι είναι έξι πάροχοι για επίγειο στοίχημα και 13 πάροχοι, που παρέχουν διαδικτυακό. Αδειοδοτημένοι είναι συνολικά 365 αντιπρόσωποι και 471 υποστατικά, που στο σύνολο τους απασχολούν περίπου δύο χιλιάδες εργαζομένους.