Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Οι Τουρκοκύπριοι νέοι πρέπει να είναι εθνικιστές, να υπερασπίζονται την πατρίδα, το έθνος, το «κράτος» και τη σημαία τους, όμως «δεν υιοθετούμε μια ιδεολογία που λέει στους νέους μας να επιτεθούμε στους Ελληνοκύπριους, να εξαπλωθούμε σε ολόκληρο το νησί» ανέφερε ο «πρόεδρος της βουλής», Ζορλού Τορέ, ισχυριζόμενος ότι η εκπαίδευση των νέων στην ελληνοκυπριακή πλευρά είναι ότι «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος» και για το λόγο αυτό «βιώνουμε γεγονότα όπως η πρόσφατη επίθεση σε Τουρκοκύπριους νέους στο Τρόοδος».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος σήμερα αναφέρεται σε τηλεοπτικές δηλώσεις του κ. Τορέ, ο οποίος υποστήριξε πως ουδέποτε οι Ελληνοκύπριοι είδαν τους Τουρκοκύπριους ως πολίτες πρώτης κατηγορίας, Την ίδια προσέγγιση, συνέχισε, έχει και η Εκκλησία και η Κυβέρνηση και τα προοδευτικά κόμματα και οι προοδευτικές οργανώσεις στην ε/κ πλευρά.

«Έστω και αν η ε/κ νοοτροπία φαίνεται να καθίσταται πιο ήπια ενίοτε, γι’ αυτούς ακόμα ισχύει η νοοτροπία ότι ο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος», κατέληξε.