Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Σχεδίαζαν να φέρουν στην Κύπρο ναρκωτικά έκσταση κρυμμένα σε κρέμες σώματος από τη Νιγηρία. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από ανάρτηση της Εθνικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της χώρας (NDLEA) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν στο ant1live ότι από πλευράς των αρχών της Νιγηρίας δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση προς την κυπριακή Αστυνομία για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών της Νιγηρίας (NDLEA) κατάσχεσε 540 γραμμάρια κοκαΐνης κρυμμένα σε πάνινα παπούτσια με προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και ποσότητες ναρκωτικών έκσταση με προορισμό την Κύπρο. Αυτό αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης και Συνηγορίας της NDLEA, Femi Babafemi την Κυριακή στην Abuja.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν σε μια εταιρεία ταχυμεταφορών στο Λάγος την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, από στελέχη της NDLEA της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Γενικών Ερευνών (DOGI).

Ακόμα, μια παρτίδα τραμαδόλης (παυσίπονο φάρμακο της κατηγορίας των οπιοειδών ) 225 mg που ήταν κρυμμένη σε γυναικεία καλύμματα κεφαλής που πήγαινε στο Ηνωμένο Βασίλειο κατασχέθηκε επίσης την ίδια μέρα στο υποστατικό ταχυμεταφορών.

Εν τω μεταξύ, στην Πολιτεία Κάνο, ανακτήθηκαν διαφορετικές ποσότητες οπιοειδών και άλλων παράνομων ναρκωτικών από τουλάχιστον 12 νεαρούς άνδρες που συνελήφθησαν σε περιοχές του Κάνο από τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.