Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Το περιστατικό με τον τραυματισμό του 23χρονου στρατιώτη της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου από χειροβομβίδα, δεν είναι το πρώτο που καταγράφεται με ίδιου τύπου χειροβομβίδα.

Το 2014, ο δεκαοκτάχρονος τότε στρατιώτης Αντρέας Δουλαππάς είχε τραυματιστεί σε άσκηση με αποτέλεσμα να χάσει το δεξί του χέρι.  Μέσα από μια συγκλονιστική ανάρτηση του θυμίζει τα όσα πέρασε πριν από 10 χρόνια.

«Έχασα το δεξί μου χέρι μετά από έκρηξη ελαττωματικής χειροβομβίδας αιγυπτιακής προέλευσης. Οι συγκεκριμένες χειροβομβίδες είχαν και στο παρελθόν παρουσιάσει διάφορα σφάλματα, όπως και επίσης μετά το δικό μου τραυματισμό», αναφέρει σε ανάρτηση του.

Ο Αντρέας Δουλαππάς, επισκέφθηκε τον οπλίτη της ΕΛΔΥΚ, ο οποίος ακρωτηριάστηκε κατά την διάρκεια βολής χειροβομβίδας στο πεδίο βολής στον Άγιο Μόδεστο

«Είχα τον άχαρο ρόλο να επισκεφθώ έναν νεαρό στρατιώτη που βρέθηκε στην ίδια σχεδόν θέση που ήμουν εγώ πριν δέκα χρόνια. Σε ένα κρεβάτι της εντατικής, τραυματισμένος σε όλο του το σώμα, ακρωτηριασμένο χέρι, σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και στο μάτι και την οικογένεια του σε μια θλιβερή κατάσταση. Γεγονός που ακόμα και εγώ ο ίδιος δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Πώς γίνεται να συνέχισαν να χρησιμοποιούν αυτού του τύπου τις χειροβομβίδες;», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του.

Δείτε την ανάρτηση του: