Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καλασνικοφ

Βίντεο ντοκουμέντο το οποίο εξασφαλίσαμε, δείχνει σε ένα βαθμό τα όσα έγιναν χθές τα ξημερώματα σε αρτοποιείο της πρωτεύουσας όταν 29χρονος φαίνεται ενώ έφτασε στο αρτοποιείο ήρθε σε αντιπαράθεση με ομάδα νεαρών, ακολούθως πήγε στο όχημα του πήρε ένα όπλο και επέστρεψε όπως φαίνεται πίσω στο αρτοποιείο εισήλθε σε αυτό και αναζήτησε τους νεαρούς  οποίοι βρήκαν καταφύγιο στην κουζίνα. Ως γνωστό ο 29χρονος συνελήφθη χθές το απόγευμα και τέθηκε υπο κράτηση την ώρα που οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για το όπλο αφού ο 29χρονος κατά την σύλληψη του παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα ομοίωμα καλάσνικοφ με τις αρχές ωστόσο να θέλουν να διαπιστώσουν εάν πράγματι αυτό κρατούσε την ώρα που μπήκε στο αρτοποιείο .
 
Ωστόσο για άλλη μια φορά επανέρχεται το αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες βλέποντας τέτοιες εικόνες με κάποιο να κρατά ένα καλάσνικοφ και να εισέρχεται σε μια επιχείρηση για ασήμαντη όπως φαίνεται αφορμή.

Πάντως τα απανωτά κρούσματα με ληστείες, εμπρησμούς και τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών κτύπησαν καμπανάκι στο αρχηγείο αστυνομίας. Αφού τις τελευταίες μέρες είναι απανωτές οι συσκέψεις με το βάρος όπως μαθαίνουμε να πέφτει στις υπηρεσίες συλλογής πληροφοριών ώστε να βρεθεί λύση ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δόθηκαν οδηγίες και πρόσωπα που είχαν απασχολήσει για υποθέσεις εμπρησμών και όχι μόνο έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών ενώ για κάποιους υπο κάλυψη αστυνομικοί έγιναν η σκιά τους.
 
Σίγουρα όπως γράψαμε και τις προάλλες στο ant1live κάποιος θα πει πως η αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται σε κάθε γειτονιά ταυτόχρονα όμως θα μπορούσε να υποδείξει ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να ήταν ποιο έντονα. Για να προκαλέσουν έστω την ελάχιστη ανησυχία στα εγκληματικά στοιχεία. Για να μπορέσουν μέσω αυτών οι αρχές να δηλώσουν παρών και όχι απών. Για να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που εδώ και μήνες έχει χαθεί με τους αρμόδιους να προσπαθούν μεν αλλά τα εγκληματικά στοιχεία να είναι πάντα ένα βήμα ποιο μπροστά. Για αυτό και ίσως θα πρέπει να αναρωτηθούμε πως αν τελικά υπάρχει κάτι οργανωμένο σε αυτή την χώρα αυτό μάλλον είναι το έγκλημα. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες οι αρχές φαίνεται πως έβαλαν στοίχημα να ανατρέψουν την εικόνα κάτι που εδώ θα ήμαστε για να το δούμε.

Το βίντεο-ντοκουμέντο: