Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τξυ

Πολλά πανωφόρια, όπως καμπαρντίνες, δερμάτινα μπουφάν και vintage παλτό, έχουν στους ώμους τους κάτι σαν θηλιές με λουράκια και κουμπιά, που μοιάζουν με τιράντες.

Πολλοί νομίζουν ότι πρόκειται απλώς για ένα διακοσμητικό στοιχείο, ωστόσο, χρησιμεύουν σε κάτι και έχουν έναν καλό λόγο ύπαρξης.

Η TikToker Julles μοιράστηκε ένα ενδιαφέρον γεγονός για το αγαπημένο της designer παλτό που άφησε τους followers της με το στόμα ανοιχτό.

Σε τι χρησιμεύουν οι θηλιές στους ώμους των παλτό;

Η fashion influencer εξήγησε ότι η θηλιά και τα κουμπιά στους ώμους των παλτών είναι εκεί για κάτι περισσότερο από απλή ομορφιά, και στην πραγματικότητα έχουν έναν σκοπό που είναι εμπνευσμένος από τη στρατιωτική ενδυμασία.

Σύμφωνα με την Julles, οι τιράντες στους ώμους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσουν την τσάντα στη θέση της, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο το χειμώνα όταν φοράμε μεγάλα, ογκώδη παλτό.

«Όταν το παλτό σου είναι vintage και δεν χρειάζεται να ανησυχείς μήπως πέσει η τσάντα σου από τον ώμο σου», έγραψε η Julles στο βίντεο. Στη συνέχεια έδειξε τι εννοούσε: Ξεκούμπωσε τις θηλιές στους ώμους του παλτό και έβαλε το λουράκι της τσάντας της από πάνω πριν τις κλείσει και πάλι.

jyt

Σύμφωνα με την Julles, οι θηλιές των ώμων δεν είναι διακοσμητικές και προέρχονται από τις στρατιωτικές στολές. Εξήγησε ότι ξεκίνησαν ως διακοσμητικά αλλά αργότερα χρησιμοποιήθηκαν για πρακτικά πράγματα όπως η ασφάλιση όπλων.

«Οι άνθρωποι δεν κουβαλούσαν πλέον τουφέκια και σπαθιά για τον πόλεμο και οι επωμίδες ήταν σχεδόν διακοσμητικές, έτσι τα εργοστάσια άρχισαν να ράβουν μόνο το άλλο άκρο», εξήγησε η Julles.

Το βίντεο έχει γίνει viral καθώς έχει προβληθεί πάνω από 2 εκατ. φορές, με τους χρήστες να ανακαλύπτουν σε τι χρησιμεύουν οι ιμάντες ώμου.

«Τα έχω αυτά στα περισσότερα από τα μεγάλα παλτό και τα δερμάτινα μπουφάν μου. Ποτέ δεν ήξερα ότι ήταν για κάποιο σκοπό», σχολίασε ένας χρήστης. «Προσπαθώ να το κάνω με ένα σακάκι και το κουμπί συνεχίζει να λύνεται», γέλασε ένας άλλος.

«Μου πήρε 18 χρόνια για να μάθω ότι τα περίεργα κουμπιά στους ώμους στα σακάκια είναι για να κρατούν την τσάντα στη θέση της, ώστε να μην πέσει, ποιος ήξερε», έγραφε ένα tweet του 2018 που έκανε την επανεμφάνισή του στο X.

Το tweet ξεκίνησε επίσης μια συζήτηση, με κάποιους να ενημερώνουν τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι τα κουμπιά ονομάζονται στην πραγματικότητα επωμίδες, τα οποία είναι τα διακριτικά διακοσμητικά στους ώμους για να σηματοδοτήσουν την κατάταξη ενός μέλους στις ένοπλες δυνάμεις.


Πηγή: iefimerida.gr