Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κεντρικες φυλακες

Την «έντονη ανησυχία» τους για την επικείμενη απόλυση 13 συναδέλφων τους που εργάζονται ως δεσμοφύλακες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εκφράζει σε ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, το Κλαδικό Τμήμα Φυλακών, της Συντεχνίας Ισότητα και τον παρακαλούν να μεσολαβήσει ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις τους.

Αναφέρουν στην επιστολή ότι, «η θέση του δεσμοφύλακα είναι ιδιαίτερα απαιτητική και προϋποθέτει εκπαίδευση και εμπειρία», σημειώνοντας ότι τα εν λόγω άτομα, έχουν αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να ασκούν τα καθήκοντά τους, ενώ ήδη αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού και δυσκολίες στην προσέλκυση νέων υπαλλήλων.

«Κατανοούμε απόλυτα τις δημοσιονομικές πιέσεις, ωστόσο πιστεύουμε ακράδαντα πως η διατήρηση των θέσεων αυτών είναι κρίσιμη για την ομαλή λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος», αναφέρεται στην επιστολή. «Πιστεύουμε ακράδαντα πως ως ευαίσθητος απέναντι σε ανθρώπινα ζητήματα ηγέτης, θα εξετάσετε θετικά το δίκαιο αίτημά μας», καταλήγει η επιστολή.