Τηλεόραση Ραδιόφωνο
2

Λίγο μετά την 1:00 τα ξημερώματα οι άγνωστοι νυχτοβάτες κτύπησαν το ιατρικό κέντρο στην Αραδίππου. Οι δράστες  φαίνεται να έφτασαν στην σκηνή με μοτοσυκλέτα και ο ένας εκ των δύο τοποθετεί τον εκρηκτικό μηχανισμό και εξαφανίζονται στο σκοτάδι.

Παρά την έκρηξη οι αρχές  δεν  ενημερώθηκαν παρά  πέντε ώρες αργότερα όταν στο ιατρικό κέντρο μετέβησαν μέλη του προσωπικού.

Ελένη Κωνσταντίνου – Λειτουργός Γραφείου Τύπου Αστυνομίας

«Η έκρηξη διαπιστώθηκε στις 6:30 το πρωί σε ιατρικό κέντρο στην Αραδίππου το οποίο ανήκει σε 35χρονο όταν είχε μεταβεί εκεί η καθαρίστρια για να καθαρίσει το εν λόγο κέντρο».

 Άμεσα στο σημείο σπεύδουν μέλη της αστυνομίας τα οποία αρχίζουν την λήψη καταθέσεων ενώ εντόπισαν και κλειστά κυκλώματα που ίσως δώσουν απαντήσεις.

Ελένη Κωνσταντίνου – Λειτουργός Γραφείου Τύπου Αστυνομίας

«Στην σκηνή όταν ενημερώθηκαν τα μέλη της αστυνομίας έσπευσαν και διενήργησαν εξετάσεις και όπως διαπιστώθηκε η έκρηξη είχε σημειωθεί γύρο στην μια τα ξημερώματα αφού πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός υψηλής ισχύος. Από την έκρηξη προκλήθηκαν διάφορες υλικές ζημιές στο κτήριο».  

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα ευρήματα των πυροτεχνουργών έδειξαν πως ο εκρηκτικός μηχανισμός  κατασκευάστηκε από στρατιωτικού τύπου υλικό. Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται  οι έρευνες να οδηγήσουν και σε στρατόπεδα τις εθνικής φρουράς, από τα οποία ενδεχομένως να κλάπηκαν τα εκρηκτικά.  Μάλιστα σύμφωνα με αστυνομική πηγή παρόμοιου τύπου μηχανισμός τοποθετήθηκε σε άλλες δύο πρόσφατες υποθέσεις καταστροφής περιουσίας.

Ο 35χρονος ιδιοκτήτης φαίνεται να ανέφερε πως δεν έχει διαφορές με κανένα και δηλώνει άγνοια για το ποιοι κρύβονται πίσω από το εκρηκτικό μήνυμα την ώρα που αρκετά τεκμήρια έχουν σταλεί στα εργαστήρια της αστυνομίας για επιστημονικές εξετάσεις.