Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Μετρούν τις πληγές τους στη Λεμεσό μετά το καταστροφικό πέρασμα των ανεμοστρόβιλων τα ξημερώματα. 

Πέραν των 150 κατοικιών και υποστατικών έχουν υποστεί ζημιές ενώ από τη θεομηνία έχουν καταστραφεί και αρκετά αυτοκίνητα, με τα περισσότερα εξ αυτών να είναι στη Γερμασόγεια. 

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στη Λεμεσό ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, όπου προέδρευσε σύσκεψης στο δημαρχείο Γερμασόγειας, και ενημερώθηκε από το Δήμαρχο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες για τις ζημιές, ενώ επισκέφθηκε και τις πληγείσες περιοχές. 

«Ευχαριστώ τον Έπαρχο Λεμεσού και τον Δήμαρχο Γερμασόγειας που από τις 3:30 βρίσκεται εδώ και συντόνισε. Εκεί και όπου πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις, το κράτος θα σταθεί αρωγός. Πρέπει να γίνει καταγραφή πρώτα, υπάρχουν κάποια δεδομένα. Σίγουρα θα σταθούμε αρωγός», δήλωσε ο κ. Ιωάννου. 

Με το πρώτος φως της ημέρας συνεργεία της ΑΗΚ βρίσκονταν επί ποδός για επιδιόρθωση των ζημιών και για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης η οποία επανήλθε πλήρως στις 7 το απόγευμα. 

Μέχρι αργά το απόγευμα συνεχιζόταν και η καταγραφή των ζημιών από εφτά συνεργεία της επαρχιακής διοίκησης. 

«Οι πλείστες ζημίες είναι σε στέγες, έχουν αφαιρεθεί τα κεραμίδια στις περισσότερες, έχουν καταστραφεί φωτοβολταικά και επίσης μεγάλα γυάλινα ανοίγματα. Οι μεγαλύτερες ζημίες είναι σε κουφώματα, πόρτες μεγάλες», ανέφερε ο Έπαρχος Λεμεσού Μάριος Αλεξάνδρου 

Η καταγραφή των ζημιών αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο, με τον Υπουργό Εσωτερικών να ενημερώνει στην επόμενη συνεδρία του το Υπουργικό για την καταβολή αποζημιώσεων. 

«Παρά πολλοί επειδή πήγα σε αρκετά σπίτια προχωρούν από μόνοι τους σε αποκατάσταση σε τέτοιες περιπτώσεις τους είπαμε  να βγάλουν φωτογραφίες. Για να δούμε πως θα προχωρήσουμε πως θα γίνουν οι αποζημιώσεις», δήλωσε ο Υπουργός. 

Ζημίες σύμφωνα με τον Έπαρχο Λεμεσού, καταγράφηκαν, και εκτός Γερμασόγειας. 

«Έχουμε δεχθεί και κλήσεις στον πύργο  και περιοχή μονής  και εκεί είχε ανεμοστρόβιλο και πήγαμε  στην μονή και στον Πύργο», ανέφερε. 

Το κράτος μερίμνησε και για τη φιλοξενία σε ξενοδοχείο της πόλης, όσων τα σπίτια έχουν καταστεί ακατοίκητα. Μέχρι αργά το απόγευμα εξέφρασαν επιθυμία να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο πέντε οικογένειες.