Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ωφ

Ήταν 13 Φεβρουαρίου του 1946, όταν το ραδιόφωνο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εξέπεμψε σήμα για πρώτη φορά.

Το 2011, η UNESCO μετά από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου καθιέρωσε τη 13η Φεβρουαρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου.

Αντόνιο Γκουτέρες – ΓΓ ΟΗΕ

«Το ραδιόφωνο είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Ακόμη και στον σημερινό κόσμο των ψηφιακών επικοινωνιών, το ραδιόφωνο φτάνει σε περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα MME. Παρέχει ζωτικής σημασίας πληροφορίες και ευαισθητοποιεί για σημαντικά θέματα».

Με την ευκαιρία των εκατό και πλέον χρόνων ραδιοφώνου το θέμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας είναι «Ένας αιώνας ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης». Θέμα που αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη του κοινού προς το ραδιόφωνο αλλά και τις αυξημένες προκλήσεις εξαιτίας της λειτουργίας των ψηφιακών μέσων.  

Νεόφυτος Επαμεινώντας – Διευθυντής Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου

«Το ραδιόφωνο θα είναι εκεί για πάντα, υπάρχει φυσικά η μετεξέλιξη του ραδιοφώνου σε ψηφιακό ραδιόφωνο αλλά πιστεύω πως είναι ένα μέσο που ήρθε και θα μείνει. Το ραδιόφωνο παραμένει ένα ισχυρό μέσο και όλοι ξέρουμε ότι είναι επί το πλείστων το μέσο του αυτοκινήτου».

Στην Κύπρο υπάρχουν 26 Παγκύπριοι Ραδιοφωνικοί Οργανισμοί με το Διευθυντή της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου να σημειώνει πως δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες συχνότητες δεδομένου ότι οι μισές χρησιμοποιούνται στα Κατεχόμενα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat με αφορμή τη σημερινή μέρα ο αριθμός των εργαζομένων στα ραδιόφωνα της Κύπρου έχει μειωθεί, την ώρα που αυξάνεται ο κύκλος εργασιών.