Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυτ

Πολύ δύσκολο κρίνει ότι μπορεί να υλοποιηθεί το φερόμενο σχέδιο μετατροπής των Βαρωσίων σε Λας Βέγκας, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου. Επιβεβαιώνει ωστόσο ότι η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου Golden Sands στην Αμμόχωστο ανήκει κατά πλειοψηφία σε Βρετανούς, χωρίς όμως να γνωρίζει εάν μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο Βασιλιάς Κάρολος ή η βασιλική οικογένεια.

Κληθείς να σχολιάσει το βρετανικό δημοσίευμα που κάνει λόγο για σχέδιο «Βαρώσια-Λας Βέγκας», που φέρεται να προβλέπει δεκάδες καζίνο, πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα, καταστήματα και ακριβά εστιατόρια στην περιοχή, ο κ. Ιωάννου μίλησε στο Μέρα Μεσημέρι, τονίζοντας ότι «αυτά τα οποία λεν, δεν μπορούν να τα κάνουν στην πραγματικότητα».  

Και αυτό, όπως σημείωσε: «Διότι θα παραβιάσουν ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα σφετεριστούν περιουσίες. Διότι κι εάν κάποιοι τους τα πουλήσουν, αυτοί οι οποίοι δεν θα τους τα πουλήσουν, δεν θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν».  

«Μπορούν να τα κάνουν δυστυχώς εκτός της περίκλειστης πόλης και τα κάνουν. Αλλά εκεί, στην περίκλειστη, θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα»

«Αν πραγματικά θέλουν να κάνουν αυτά τα πράγματα, υπάρχει τρόπος. Να δοθεί η περίκλειστη πόλη στα ΗΕ όπως προνοούν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, και τότε με συμφωνία με τους νόμιμους ιδιοκτήτες να κάνουν αυτά τα οποία θέλουν», σημείωσε ο Δήμαρχος. 

Βρετανικών συμφερόντων το ξενοδοχείο  

Βρετανικών συμφερόντων είναι το ξενοδοχείο Golden Sands στην Αμμόχωστο, όπως υπογράμμισε ο Σίμος Ιωάννου, Δήμαρχος Αμμοχώστου.  

Όπως ξεκαθάρισε, μετά και από διαβεβαιώσεις από το κτηματολόγιο, «πράγματι το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών ανήκει σε Βρετανούς», ωστόσο άγνωστο είναι κατά πόσον εμπλέκεται και ο Βασιλιάς Κάρολος, όπως είχε κάνει λόγο το βρετανικό δημοσίευμα.  

Παράλληλα, ο Δήμαρχος κρίνει ότι όλα τα δημοσιεύματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και να μελετώνται από την κυβέρνηση.