Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κεντρικες φυλακες

Όσοι ήταν σε θέση να γνωρίζουν τις προθέσεις του διευθυντή των κεντρικών φυλακών Ιωάννη Καπνουλλά, μόνο από τα σύννεφα δεν έπεσαν με την γνωστοποίηση ότι έγινε δεκτή η παραίτησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κύριος Καπνουλλάς είχε αποστείλει την επιστολή παραίτησης του στον υπουργό δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως την περασμένη Παρασκευή.

Του ζητήθηκε να αναμένει ώστε να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, το θέμα έκλεισε χθες, και σήμερα ανακοινώθηκαν τόσο η παραίτηση όσο και ο αντικαταστάτης.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή ήταν η δεύτερη φορά που υπέβαλε την παραίτηση του από τις κεντρικές φυλακές ο κύριος Καπνουλλάς.

Όπως μάθαμε, έστειλε επιστολή παραίτησης και τον περασμένο Οκτώβριο, ωστόσο αυτή δεν είχε γίνει αποδεκτή, με τον ίδιο να παίρνει διαβεβαιώσεις σχετικά με έργα που θα γίνονταν στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Μια σειρά γεγονότων που ακολούθησαν, και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιούργησαν συγγεγραμμένοι κύκλοι σχετικά με τον κύριο Καπνουλλά, μάλλον δεν του άφησαν άλλο περιθώριο, πέραν της παραίτησης, την οποία ο ίδιος έριξε στα μαλακά, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, στους οποίους και επιμένει.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και την ικανοποίηση μου για την αποδοχή της παραίτησης μου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριο Χαρτσιώτη.

Ευχαριστώ  όλους με τους οποίους συνεργάστηκα  στο διάστημα που υπηρέτησα ως Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Φυλακών. Εκφράζω ιδιαίτερες ευχαριστίες στους τρεις Υπουργούς, την κυρία  Δράκου, την κυρία  Κουκίδου και τον κύριο  Χαρτσιώτη, στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Παναγή, και τους λειτουργούς του Υπουργείου».

«Ευχαριστώ  όλους τους συνεργάτες μου στο Τμήμα Φυλακών, οι οποίοι, , με περιέβαλαν με αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό κατά την περίοδο αυτή. Στο διάστημα που υπηρέτησα πιστεύω κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλό όλων και της κοινωνίας και νιώθω περήφανος που η πολιτεία μου εμπιστεύτηκε την Διεύθυνση ενός τόσο νευραλγικού πόστου. Προσωπικοί λόγοι με οδήγησαν στη λήψη της απόφασης αυτής και είναι άσχετοι με τη Διοίκηση ή Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών. Εύχομαι κάθε επιτυχία στον νέο Αναπληρωτή Διευθυντή», καταλήγει ο κ. Καπνουλλάς, στην ανακοίνωση του.

O κύριος Καπνουλλάς είχε αναλάβει καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2023 μετά την επεισοδιακή παραίτηση της Άννας Αριστοτέλους.

Αρκετές ήταν οι φορές που ο ίδιος εξέδιδε ανακοινώσεις για διάφορα περιστατικά εντός των φυλακών, και δεν έκρυβε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, αναζητώντας πολλές φορές βοήθεια από τις διωκτικές αρχές.

Όπως συνέβη, για παράδειγμα, με τα τρία κινητά, υπόθεση για την οποία ο ίδιος είχε εκδώσει ανακοίνωση ως απάντηση στα όσα ακούγονταν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα.

Πλέον το σωφρονιστικό ίδρυμα αναλαμβάνει ο Αστυνόμος Α’ Χαράλαμπος Φιλιππίδης, ενώ ο Ιωάννης Καπνουλλάς επιστρέφει στις τάξεις της αστυνομίας και συγκεκριμένα στην αστυνομική διεύθυνση Αμμοχώστου εκεί όπου είχε υπηρετήσει για χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε κάποιους προκαλεί έντονο προβληματισμό αυτή η παραίτηση.

Αρμόδια πηγή έλεγε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 πως όταν έμπειροι αστυνομικοί, που πέρασαν από τμήματα της αστυνομίας τα οποία τους έφεραν απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, όπως ο παραιτηθείς διευθυντής ο οποίος είχε υπηρετήσει στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, δεν αντέχουν και παραιτούνται, αυτό σίγουρα προκαλεί και προβληματισμό και ανησυχία.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση, ιδιαίτερα καθώς μια δεύτερη ανάγνωση της επιστολής παραίτησης, σε συνδυασμό με κάποιες πληροφορίες, οδηγούν στο συμπέρασμα πως ίσως οι προσωπικοί λόγοι να είναι η μόνη δικαιολογία που μπορούσε να προβληθεί από τον παραιτηθέντα αξιωματικό.