Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κοαγ

Η Κυβέρνηση θεωρεί πως η συνολική στεγαστική πολιτική που έχει ανακοινώσει απαντά στις ανησυχίες που υπάρχουν, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν ούτε μαγικές λύσεις, ούτε μαγικά ραβδιά για να επιλυθεί το στεγαστικό πρόβλημα από τη μια μέρα στην άλλη.

Ο κ. Λετυμπιώτης, ο οποίος απαντούσε σε ερώτηση για το στεγαστικό πρόβλημα και τα σχέδια της Κυβέρνησης για τα νέα ζευγάρια και τους φοιτητές κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, στο Προεδρικό, είπε πως η ίδια η Κυβέρνηση πρώτη έχει αναγνωρίσει πως αυτό είναι ένα από τα βασικά προβλήματα, αν όχι το βασικότερο πρόβλημα ιδιαίτερα για τους νέους.

«Και είναι για αυτό τον λόγο που το Υπουργείο Εσωτερικών μόλις τον περασμένο Οκτώβριο παρουσίασε την ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική για να αμβλυνθεί το πρόβλημα του στεγαστικού, ιδιαίτερα στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού που ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερο σε σχέση με άλλες επαρχίες», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι ήδη τα προγράμματα έχουν ξεκινήσει να τίθενται σε εφαρμογή.

Είναι η μεγαλύτερη στεγαστική πολιτική σε έκταση, σε ένταση, αλλά και σε σειρά μέτρων, που έχει ανακοινωθεί ποτέ στην Κύπρο «και θεωρούμε ότι μέσα από αυτά τα βήματα, μέσα και από την αύξηση  του κτηριακού αποθέματος – γιατί αυτό είναι ένα ζήτημα ως προς τη μείωση των τιμών ενοικίου ή αγοράς και για τα νεαρά ζευγάρια - αρκετά ζητήματα θα ξεκινήσουν να απαντώνται», ανέφερε.

Είπε ακόμη πως «δεν υπάρχουν ούτε μαγικές λύσεις, ούτε μαγικά ραβδιά για να επιλυθεί το στεγαστικό από τη μια μέρα στην άλλη».

Όμως αυτή η συνολική στεγαστική πολιτική θεωρούμε ότι απαντά σε αυτές τις ανησυχίες, επεσήμανε.