Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Εμείς στην Ευρώπη. Το ειδικό ένθετο του ΑΝΤ1 επιστρέφει αυτή την εβδομάδα και παρουσιάζει ένα πολύ σημαντικό έργο στη Λευκωσία, την ανάπλαση του παλαιού ΓΣΠ το οποίο βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή του.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 60% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος Θάλεια 2021-2027. Αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την πρωτεύουσα, έναν πνεύμονα πρασίνου. Σε μεγάλο μέρος το έργο είναι ολοκληρωμένο και αναμένεται ότι μέσα στο 2024 θα είναι έτοιμο. Σημειώνεται ότι είναι ένα έργο που ξεπερνά τα 20 εκατομμύρια ευρώ.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Πρόεδρος Επιτροπής Κυκλοφοριακής Διαχείρισης δήμου Λευκωσίας, Χρύσανθος Φάκκας, εξήγησε τον σκοπό του έργου, καθώς και τι περιλαμβάνει.

«Μετά από αίτημα των Λευκωσιατών, αποφασίστηκε ότι θα έπρεπε να είναι ένας χώρος πρασίνου, ένα πάρκο ένας χώρος συνάθροισης ως εκτούτου ο Δήμος Λευκωσίας πήρε αυτό το αίτημα και έγινε αυτός ο υπέροχος σχεδιασμός», επισήμανε.

Όσον αφορά για το τι θα περιλαμβάνει ο κ. Φάκκας, είπε ότι «θα είναι ένας υπέροχος τεχνητός χώρος πρασίνου, θα γίνουν δύο τεχνητοί λόφοι όπου θα φυτευθούν κυπριακά φυτά, στη μέση όπου βρίσκεται το ιστορικό ρολόι του παλαιού ΓΣΠ, θα αναδεικνύεται ένας υπέροχος αμφιθεατρικός χώρος θα φέρει το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη όπου θα μπορούν να γίνονται θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες.»

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός σύμφωνα με τον κ. Φάκκα ότι ο χώρος γειτνιάζει με το εμπορικό κέντρο, την Στασικράτους, την πλατεία Ελευθερίας, την εντός των τειχών πόλη και τον Πεδιαίο ποταμό.

 Το κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης

Στο μεταξύ φιλοξενούμενος στο Μέρα Μεσημέρι βρέθηκε ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης, μίλησε  για το κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης και πως αυτή παρεμβαίνει. Καθώς και πως μπορούν να αξιοποιούνται καλύτερα τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Δείτε πιο κάτω εικόνες για το πως θα είναι το παλαιό ΓΣΠ μετά την ανάπλασή του:

παλιο ΓΣΠ

 

παλιο ΓΣΠ
παλιο ΓΣΠ

 Στις εικόνες που ακολουθούν φαίνεται η εξέλιξη των εργασιών του έργου:

ητρ
ητρ

 

ητρ